Фен клубът на “Берое” призова за подкрепа в мача с “Литекс”

STZAGORA.NET
*
На специална пресконференция ръководството на СНЦ “Национален фен клуб Берое – Стара Загора” призова всички фенове на “зелено-белите” да подкрепят тима в предстоящия домакински двубой с “Литекс”, който ще се състои на 21 ноември (събота) от 16:30 ч. С този двубой ще бъде даден и старт на кампанията на организираните привърженици по случай 100-годишния юбилей на “Берое”. Феновете обещаха двубоят да бъде специален и да организират сериозна подкрепа от трибуните.

“В последно време виждаме, че доста стадиони са празни и много малко хора в България ходят на футболни срещи. Ние смятаме, че нашият любим отбор заслужава по-голяма подкрепа – такава, каквато един 100-годишен клуб заслужава. Аз съм сигурен, че Стара Загора може да я даде. За съжаление през тази година и до този момент това не се случва по една или друга причина” – с тези думи започна Мирослав Колев, председател на СНЦ “Национален фен клуб Берое – Стара Загора”.

“Нашата цел е оттук нататък да се промени начинът, по който ще се подкрепя “Берое” от трибуните в Стара Загора. От днес ние започваме сериозна работа, за да подобрим това – да върнем хората на стадиона и да накараме най-малките фенове в града да идват със своите родители. Тази вечер стартираме една наша инициатива, която се надявам, че утре целият град ще види. Имаме специално послание към всички беройци. Освен това с подкрепата на клуба и Община Стара Загора стартираме кампания в училищата, чрез която целим да напълним стадиона за домакинските мачове с млади хора. Близо 4000 деца ще получат специални покани за двубоя с “Литекс”. Призоваваме всички родители, чиито деца имат такава покана, да ги доведат на стадиона и ги направят съпричастни с нещо специално и един празник, който ще организираме в събота” – каза още Колев.

Той призова всички привърженици на “Берое” да забравят всичко, което ги е карало да не идват на стадиона до този момент и да бъдат в събота от 16:30 ч. на Храма, защото той трябва да бъде пълен за предстоящия юбилей и отборът да получи подкрепата, която заслужава. “Искаме да обединим целия град за каузата, която всички обичаме. Нека престанем да гледаме на страничните неща, които не са свързани с футбола и не са логични за отсъствието на всеки един фен” – завърши Колев.

За подкрепа призоваха и останалите участници в пресконференцията – членовете на Управителния съвет на сдружението.

“Моят призив също е към абсолютно всички хора в Стара Загора. Нека напълним стадиона в събота и да направим един незабравим празник. Да дадем един изключително силен старт на кампанията на фен клуба за предстоящия юбилей. Малко са отборите, които могат да се похвалят със 100-годишен юбилей. Нека направим празника страхотен не само за “Берое”, а за целия град. Ние ще направим всичко възможно това да се случи” – каза Илчо Бонев.

“Имаме идея за мача с “Литекс”, за началото на срещата, заедно с футболистите да излязат деца от града, а не както досега те да бъдат от школата. Искаме това да стане традиция, защото всяко дете би се радвало да бъде толкова близо до своите любимци в такъв важен момент. По този начин те ще идват на всички мачове и един ден ще станат като нас” – каза Станимир Делянов.

“Веднъж един отбор става на 100 години и много малко фенове имат възможността да присъстват на такива мачове. Нека всички бъдем на стадиона за тези мачове, защото отборът го заслужава” – сподели своя призив и Димитър Тотев.

“Искаме нашето послание да достигне до максимално много хора и да се получи това, което всички желаем. Нека отборът усети нашата подкрепа” – каза Димитър Койчев.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн