Новият Общински съвет в Гълъбово се закле. За председател бе избрана Светла Боянчева от БСП

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов и зам.-областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на първото заседание на новия Общински съвет на Гълъбово. Заседанието бе открито от инж. Ранов, който поднесе приветствие към новоизбраните съветници, кмета на Гълъбово Николай Тонев и кметовете на населените места.

„Хората от общината очакват от вас ползотворни, разумни и действащи решения. От вас зависи те да станат факт и през следващите четири години от мандата ви градът и селата в общината да продължат да се развиват, да стават по-красиви, по-приветливи, а хората в тях да живеят по-добре. Никога не забравяйте, че народът е суверенът, по чиято воля вие заемате този пост сега. Спазвайте стриктно законите на държавата. Поставяйте ангажиментите си към обществото над личните си пристрастия. Бъдете силни и не спирайте да мечтаете за по-доброто утре” – пожела инж. Ранов.

След произнасянето на клетвата той връчи символите на местната власт – ключа на общината и кметската огърлица, на Николай Тонев, който поема четвъртия си пореден кметски мандат.

По втора точка от дневния ред съветниците пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. След тайно гласуване с 13 гласа „за” бе избрана Светла Боянчева от БСП, досегашен главен юрисконсулт на община Гълъбово.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн