ПП АБВ – с повече от 150 общински съветници и над 65 кметове в населени места на местните избори 2015 г.

STZAGORA.NET
*
„По данните, с които разполагаме за момента, имаме избрани повече от 150 общински съветници, като повече от 100 от тях са с листата на политическа партия АБВ. Лично моята прогноза е, че с участието ни в коалиции с водещата роля на ПП АБВ, общинските съветници, които сме избрали, ще надхвърлят 240“. Това заяви по време на пресконференция след балотажа на местните избори зам.-председателят на ПП АБВ и ръководител на предизборния щаб на партията Румен Петков. „Избраните кметове на населени места са повече от 65, в това число двама в община София, което считаме за много сериозен резултат, особено предвид факта, че партията участва за първи път в местни избори. Имаме и повече от 45 кметове на общини, които са избрани с наша подкрепа“ – посочи той.

Петков коментира и изборните резултати като брой гласове, които АБВ е получила по време на местния вот. „Общо за съветниците ни в политическия формат са гласували повече от 130 хиляди избиратели. С участието ни в коалициите, в които АБВ има водеща роля, избирателите ни ще достигнат до около 190 000 български граждани. Казвам го с чувство на благодарност към всички тези хора, защото АБВ е партията, която можем да го заявим декларативно, ние нямаме един купен глас. И в трите кампании ние сме политическата партия, която може да каже с отворено сърце, че сме водили честна кампания. Това декларирахме в началото. Ние сме партията, която използва най-малко пропагандни материали, афиши. Опитахме се да стигнем до прекия разговор с хората“ – подчерта заместник председателят на Алтернатива за българско възраждане.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн