Екип на РИОСВ – Стара Загора извърши проверка в района на селата Ценино и Кортен община Нова Загора на мястото на спукания тръбопровод

STZAGORA.NET
*
Експертите на РИОСВ–Стара Загора извършиха проверка и обходиха терена около мястото на възникналия тази сутрин инцидент с разлив на нефтопродукти от спукан от трактор тръбопровод в района на селата Ценино и Кортен, община Нова Загора (тракторът е засегнал при дълбока оран незаконно поставен преди време кран – бел. ред.).

На място бе установено, че операторът е предприел мерки за ограничаване на разлива, а засегнатите от изтичането на нефтопродуктите територии са с площ от около 80 кв.м. На оператора са издадени предписания за предприемане на действия по третиране на замърсените почви съгласно Закона за управление на отпадъците.

Взети са три почвени проби от Регионална лаборатория – Стара Загора. Едната от тях е фонова, а двете – са от мястото на разлива. След установяване степента на замърсяване, срещу оператора ще се предприемат административно наказателни мерки.

Снимка: bg.time.mk
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн