Две групи нелегални мигранти задържани в Стара Загора вчера и днес

STZAGORA.NET
*
31 нелегални мигранти от Афганистан бяха задържани на автомагистрала “Тракия” в района на Стара Загора днес (30 октомври). Те са пътували от Бургас към София в два буса, които към 10 часа преди обед не са спрели при подаден сигнал от патрул на полицията. Двамата водачи на бусовете, криминално проявени лица от София, също са задържани.

Съобщението от полицията по случая:
На 30.10.2015г., около 09:50 ч., полицейски екип на сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, на км. 203 на АМ “Тракия”, е подал сигнал за спиране със стоп палка на т.а. “Фиат Дукато”, движещ се в посока запад. Водачът на т.а. не спрял и е подминал полицейските служителите. След последвало преследване, товарният автомобил е застигнат, при което същият е спрял. Водачът, заедно с возещият се до него спътник са слезли и са се опитали да избягат, но са задържани от полицейските служители. Установено е че това са М. П., на 32 г. – водач на автомобила и Б. С., на 28 г. – спътник на водача, и двамата от гр. София.
На място е извършен оглед, при който е установено, че в товарния отсек на автомобила се намират 31 лица, които се представят за граждани на Афганистан.
Всички лица са задържани. Образувано е досъдебно производство.

*
Вчера, 29 октомври, около 16,20 ч. във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение за чужди граждани в товарен вагон, намиращ се на товарна гара Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип установил, че във вагонна композиция с маршрут на движение от гр.Чорлу, Турция, до Стара Загора незаконно са се качили 12 лица (3 мъже, 3 жени и 6 деца), граждани на Сирия и Ирак. Същите са отведени и задържани за срок до 24 часа във Второ РУ-Стара Загора, съобщиха от ОДМВР.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн