Пътно-поддържащите фирми “PSI” и “SBS” са готови за действие в региона през зимата, констатира заседание при Областния управител

STZAGORA.NET
*
В Областна администрация днес се състоя заседание на Областната комисия за действие при бедствия и аварии, съвместно с пътноподдържащи фирми и институции, свързани с поддръжката на пътищата и осигуряване на нормално движение през зимния сезон. Председател на комисията е областният управител инж. Георги Ранов. В заседанието участва и зам.-областният управител Маноил Манев.

Пътната мрежа в областта се поддържа от две пътно-строителни компании – „Пи Ес Ай” и „Ес Би Ес”. И двете изразиха пълна готовност за зимата. Техниката е в изрядно състояние, а инертните материали са осигурени на 90%. От 1 ноември служители на двете фирми ще започната да дават 24-часови дежурства и да подават сигнали при влошаване на пътната обстановка. Фирмите разполагат със заградителни съоръжения, които се поставят от двете страни на пътя за намаляване на опасността от снегонавяване. Такива ще бъдат поставени около селата Ветрен, Подслон, на пътя между Богомилово и Ракитница, край „Светицата”. За да бъдат монтирани безпрепятствено преградите, от Областна служба „Земеделие” са подготвили заповеди до собственици на селскостопански земи и до арендаторите, с които те се задължават да допуснат полагането на съоръженията в имотите си.

ОТ РД ПБЗН също заявиха готовност за зимата. Директорът Стоян Колев съобщи, че 50% от техниката на Пожарната е нова, надеждна и с висока проходимост. В дирекцията изготвят регистър на най-конфликтните точки по пътищата, които са възниквали при тежки зимни условия през последните 5 години. За областта те са около 11. Вече има изготвен списък и на туристическите обекти с места за настаняване, както и с актуалните телефони на техните стопани.

Директорът на „Пътна полиция” Делян Славов докладва, че проверките на вертикалната и хоризонтална маркировка на пътищата в областта вече са извършени. Почти навсякъде маркировката и знаците са поддържани в добро състояние. Определени са и местата, на които ще бъдат спирани колите и тежкотоварните автомобили, ако проходите Шипка или Хаинбоаз бъдат затворени поради критична ситуация.

Представителите на 11-те общини в Старозагорска област представиха доклади за извършените за зимната подготовка мероприятия.

Д-р Златина Нанева, директор на РЗИ, съобщи, че е изработен списък с всички болни от областта, които са на хемодиализа. Създадена е необходимата координация с други институции, за да могат те своевременно да бъдат извозвани при усложнена метеорологична обстановка.

В края на заседанието инж. Ранов и г-н Манев изразиха удовлетворението си от работата на институциите и от доброто взаимодействие между тях до този момент.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн