Бюлетините за Стара Загора и региона са били съхранени според всички изисквания на закона, съобщи Областният управител Г. Ранов

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов даде днес пресконференция във връзка с провеждането на предстоящите местни избори и на националния референдум в Старозагорска област.

Основен акцент във въпросите на журналистите беше жалба, подадена от политическа партия – участник в изборите, по повод избора на помещение за съхраняване на бюлетините за местните избори.

„С моя заповед от 15 октомври 2015 г. беше определено помещение в сградата на Общинска спортна зала „Иван Вазов”, Стара Загора, в което да се съхраняват отпечатаните хартиени бюлетини за изборите за общински съветници и за кметове и за национален референдум на 25 октомври до предаването им на представители на общинските администрации на територията на област Стара Загора. На 16 октомври в Стара Загора от печатница в Плевен под охрана пристигнаха бюлетините за референдума. Те бяха разтоварени в сградата на зала „Иван Вазов” и в същия ден предадени на представителите на общинските администрации в присъствието на членове на ОИК. Промяната на помещението за доставка на бюлетините за изборите за общински съветници и кметове се наложи поради невъзможност транспортното средство с посочените от печатницата на БНБ габарити да бъде разтоварено на първоначално определения адрес. Наложи се да реагирам бързо и да определя друго помещение за получаването и съхраняването им. Изборът ми се спря на частен склад на бул. „Патриарх Евтимий” 17 „Б” по няколко причини. На първо място – помещението отговаря на всички изисквания на закона за съхраняване на бюлетини. То е на място, което позволява безпрепятственото разтоварване на бюлетините. Освен това в същия склад не се съхраняват за първи път изборни бюлетини, той е бил използван и в предишни години за същата цел. Съгласно изискванията на закона пристигането на бюлетините за местните избори в запечатан камион и под полицейска охрана и разтоварването им в склада е заснето с видеокамера. На него присъстваха упълномощени представители на Областната администрация, по двама представители от всяка Общинска избирателна комисия и на полицията. Помещението е поставено под денонощна полицейска охрана. Предаването на бюлетините започна днес и очакваме да приключи до края на деня” – съобщи инж. Ранов.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн