Станимир Петров, шампион по кик-бокс: Имаме нови паркове, но не живеем добре

STZAGORA.NET
Липсва политика на държавата в спорта. Трябва да се знае, че целта не е печалбата, а развитието на спорта. Затова държавата трябва да си влезе на мястото. Това каза Драгомир Стойнев, старозагорски депутат и зам.-председател на БСП, на среща със спортисти и симпатизанти на БСП в Стара Загора.

Тя бе организирана от Станимир Петров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора” и шампион по китайски бокс. На нея присъстваха кандидатът за кмет на Стара Загора д-р Стефан Шишков, водачът на листата за общински съветници Валентина Бонева, депутатът Георги Гьоков и кандидати за общински съветници от Коалицията.

„В Стара Загора има хора, които искат нещо да се промени. Вярно е, има нови градинки, паркове и т. н. Хубаво, ама ние не живеем добре”, каза ММА боецът. Затова трябва да се работи за подобряване живота на хората.

„Загубихме масовия спорт, вижте децата ни как изглеждат, като не спортуват”, коментира Драгомир Стойнев. Според него трябва сериозно да се работи за ремонтиране на училищните площадки и физкултурни салони (там, където ги има), за да могат децата да спортуват. Трябва да се върне и загрижеността за масовия спорт, защото оттам идват спортистите, които по-късно прославят страната ни.
Участниците в срещата се оплакаха от негативното отношение на различните спортни федерации към изявените спортисти. „Не е нормално българин, за да спортува, да отиде да се състезава под чужд флаг”, категоричен бе Драгомир Стойнев. По думите му това, което се случва на държавно ниво, се случва и на местно – в общините.

„Общината рябва да бъде отговорна към своите жители, а не само разпределител на европейски средства. Не приемам, че целта е да се направи парк например, това е инструмент, за да се направи нещо добро за живота хората в общината”, обясни старозагорският депутат.

С младежите той и д-р Шишков, коментираха състоянието на здравеопазването, безработицата и други проблеми свързани с живота на младите хора.

„Със създаването на общински фирми за сметопочистване, строителни и др., чрез които могат да се създават нови работни места, може и да се печели”, каза още Стойнев. Той посочи подобен пример в община Костенец. Коментиран бе и проблемът с таксите за детския ясли и градини. Стойнев съобщи, че в община Чирпан например, където досегашния кмет е от БСП, детските ясли са безплатни, за да се помага на младите хора и те да останат по родните си места.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн