Иззеха образци на бюлетини за предстоящия местен вот от кметството на павелбанското село Габарево

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
Образци на бюлетини за предстоящия местен вот са установени в кметството на павелбанското село Габарево, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Стара Загора. Сигналът е подаден в Участъка на Районно управление „Полиция”-Казанлък в Павел Баня на 16 октомври от секретаря на община Павел Баня. На място е установено, че служителка в кметството на Габарево е намерила запечатан бял хартиен плик и след като го е отворила е установила множество образци на бюлетини за предстоящите избори за местна власт. При извършения оглед на местопроизшествието са фиксирани 278 образци на бюлетини. Същите са иззети, след което са проведени разпити на множество свидетели. За случая е Уведомена Районна прокуратура-Казанлък. По случая в РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по член от Наказателния кодекс.

На 16.10.2015 г. в 10:50 ч. в Участък Павел баня на РУ на МВР Казанлък е получен сигнал от секретаря на община Павел баня за това, че в кметство в с. Габарево, община Павел баня, са установени образци на бюлетини за предстоящия местен вот.

На място е установено, че служителка в кметството на с.Габарево е намерила запечатан бял хартиен плик и след като го е отворила, е установила множество образци на бюлетини за предстоящите избори за местна власт.

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са фиксирани 278 броя образци на бюлетини. Същите са иззети по надлежен ред, след което са проведени разпити на множество свидетели.

Незабавно е уведомена Районна прокуратура – Казанлък.

По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.168а, ал.2, вр. ал.1 от НК.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн