Отечественият съюз подкрепи кандидата на БСП д-р Стефан Шишков за кмет на Стара Загора

STZAGORA.NET
Отечественият съюз подкрепя кандидата на коалиция “БСП лява България – за Стара Загора” д-р Стефан Шишков за кмет на Стара Загора. Това обяви днес председателят на сдружението Симеон Симеонов. „Отечественият съюз принадлежи към лявото пространство. Подкрепяме д-р Шишков, както и кандидата ни за общински съветник Илка Петкова, зам-председател на Съюза” – уточни той.

Според Симеон Симеонов Стара Загора не реализира своя потенциал и възможности, и това се отразява на доходите на хората. Има добра усвояемост на европейски средства, но те са насочени към фасадата, а периферията на града и селата остават без проекти.

Засягайки национални теми, Симеонов коментира още, че не се дава думата на опозицията в Народното събрание. За тези избори ги нямало и традиционните преди всеки вот чести социологически проучвания, което не е случайно, тъй като има траен спад в подкрепата на парламентарно представените партии на национално ниво. „В Стара Загора се отваря ножицата между подкрепата за Живко Тодоров като успешен кмет и листата на ГЕРБ, между личността и партийното поведение” – каза още Симеонов. По думите му в България трябва да се блокира вездесъщността на администрацията и да се търси гражданско участие и контрол. Затова Отечествения съюз залага на създаването на квартални обществени съвети, които да бъдат изразители на общественото мнение.

„Ще работя за реализирането на проекта за създаване на Обществен съвет към новия Общински съвет, който да бъде помощен орган в услуга на гражданите и същевременно коректив на дейността” – каза кандидатът за общински съветник Илка Петкова. Тя е подготвила и ще внесе за обсъждане промяна в общинската Наредба за местните данъци и такси за премахване на таксите за деца в предучилищна възраст в детските градини.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн