Кандидатът за кмет на Братя Даскалови Сава Савов провери безконтролното и предизборно кърпене на дупки в проливния дъжд

STZAGORA.NET
*
Нужна е коренна промяна в местното самоуправление, заяви Савов в Деня на българската община

Полагането на асфалт в дъжда по пътното платно между селата Братя Даскалови и Гранит е против технологичните правила, това видя днес кандидатът за кмет на община Братя Даскалови Сава Савов, който инспектира работата на фирмата, извършваща кърпенето.

Савов разговаря с работниците й, които в проливния дъжд продължаваха да сипят асфалтова смес. „Технологията на полагане изисква сухо време. Да не говорим изобщо за качествен ремонт в този случай. Така ли трябва да се разходват парите на данъкоплатците?“, попита независимият кандидат кмет Сава Савов работниците, които продължиха да вършат своята дейност под дъжда.

„Бързат да кърпят улици, откакто е стартирала предизборната кампания, а 4 години не е влизала машина в много от селата на общината, разбихме си колите, преминаването е невъзможно и за пешеходци като завали“ – протестираха шофьорите и показваха нарязани кръпки, чиято височина на места е по-малка и от 4 см. За хората в община Братя Даскалови това е претупване на ремонтната работа и скъпо харчене на бюджетни пари без контрол. При проливния дъжд, който се изсипа в неделния ден в района, превърна улиците, които чакат години да бъдат асфалтирани, в пълноводни реки. Жителите на селата Верен, Опълченец, Малък и Голям дол, Мирово, Съединение, Гранит, Горно Белево, Марково, Найденово, Черна гора, Партизанин, Малко Дряново, показаха опасните дупки и чакащите години наред улици за ремонтна дейност.

„Нужна е коренна промяна в Община Братя Даскалови и отговорно поемане на ангажименти. Заедно трябва да спрем порочните практики при обществените поръчки и да изисквате отговорно местно самоуправление, да въведем ясни критерии за основните услуги за населението и икономиката в общината“ – призова жителите на Опълченец независимият кандидат за кмет Сава Савов, подкрепен от БСП на среща с тях в Деня на българската община.
#
Разписание - градски транспорт >>>>

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн