Живко Тодоров, кандидат зa кмет на Стара Загора от ГЕРБ при срещата си с таксиметровите шофьори: Добрият ни диалог ще продължи и занапред

STZAGORA.NET
*
„Диалогът, който сме имали с вас през тези години е бил полезен, решавали сме доста от проблемите ви. Затова днес няма да представям програмата, която залагаме, а искам да чуя вие от какво имате нужда и къде е възможно да ви помогнем“ – каза Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ. Той се срещна с близо 100 таксиметрови шофьори от града, за да обсъди с тях проблемите в сектора.

„Радваме се, че се допитвате до нас, защото това е много важно, а друг кмет досега не го беше правил! Благодарни сме ви, че обособихте таксиметрови пиаци там, където имахме нужда. Имаме обаче една молба – нека бъдат обозначени и с боя по асфалта, а не само със знак, за да не влизаме в спорове с гражданите, когато спират автомобилите си там. Редовно имаме такива ситуации с централната пиаца, до църквата „Св. Никола“, обозначението не се вижда и се получават недоразумения“ – обясниха шофьорите. Те дадоха пример и със стоянката до бившата Детска поликлиника, където също има проблем с престоя.

По време на срещата от бранша споделиха притеснения за засиления трафик по някои от централните улични артерии за сметка на други, които не са натоварени. Пример бе даден с ул. „Ген. Гурко“, която се използва в пъти повече от успоредната й централна улица „Христо Ботев“.

„Нашата цел е да облекчим значително автомобилния трафик чрез модернизирането на градския транспорт. В момента, в който и автобусният транспорт стане общински, ще съобразим натовареността на улиците и е възможно ул. „Ген. Гурко“ да бъде затворена за лични автомобили, както беше преди време. Така трафикът ще бъде равномерно разпределен по другите централни улици“, коментира Тодоров.

По време на разговора бе решено всички проблеми, които стоят пред таксиметровите шофьори, да бъдат внесени в общинската администрация за обсъждане.

Отговор на друг въпрос, който касае всички шофьори в Стара Загора, бе даден още по време на срещата – има се предвид и е зададено за изпълнение уеднаквяването на „легналите полицаи“ като параметри, за да бъдат максимално ефективни, без да причиняват щети по автомобилите.
#
Разписание - градски транспорт >>>>

споделяне във facebook

1 коментар on “Живко Тодоров, кандидат зa кмет на Стара Загора от ГЕРБ при срещата си с таксиметровите шофьори: Добрият ни диалог ще продължи и занапред”

  • тарино лидии wrote on 18 октомври, 2015, 22:47

    Редно ли е фирма 6123 – като е комби, за 2 куфара да се цигани за 1 лев; да си проси ракия и тем подобни – срамно е и да дават акъл от де да минават и 2 лева, че легналите полицаи им трошели колите.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн