БСП с два въпроса след обвиненията срещу кмета на Николаево Косьо Косев

STZAGORA.NET
*

Косьо Косев

Защо сега? и Кой е притеснен? – това са двата въпроса, които ще задава БСП след като Окръжна прокуратура Стара Загора повдигна обвинение срещу кмета на Николаево Косьо Косев за това, че в през април-май 2009 г. не е упражнил контрол над дейността на общински служител.

Защо сега, в предизборна кампания, се повдига обвинение за период от преди 6 години? Защо това обвинение изведнъж се оказа новина в най-рейтинговите национални сайтове? Някой пресоли манджата с медийното отразяване – пише в съобщение до медиите, изпратено от Общинския съвет на БСП в Стара Загора.

Кой е притеснен от преизбирането на Косьо Косев? Защото е ясно, че той е човек направил много за Николаево, подкрепен от хората там и най-вероятно – отново ще бъде кмет. Опонентите май се страхуват, че загубата е реална. Николаево обаче е малка община и всички виждат кой какво прави и кой колко струва.

Случаят с Николаево не е само местна тема. Разчитайте го като предупреждение за всеки неудобен кмет, че може „да не е упражнил достатъчно контрол”.

И още – в Перник стана ясно, че кандидат за кмет купува гласове, дано стане ясно и как ще реагират на това съответните органи.

БСП смята, че в държавата има закон и правила и всеки е отговорен пред тях. Но най-важно е как се прилагат те.

Вярваме, че всеки е невинен до доказване на противното. За съжаление в публичното пространство излиза, че всеки става виновен след прессъобщение на прокуратурата.

Още по темата:
Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт срещу кмета на община Николаево за умишлена безстопанственост
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн