Време е да се запитаме как живее българинът и каква е перспективата пред нашите деца – напомни в Стара Загора Михаил Миков

STZAGORA.NET
*
“Ако започнем разговора за пейката, за асфалта, за канализацията – нека да го има този разговор във всяко населено място. Но не бива да пропускаме и големия въпрос как живее българинът, каква е перспективата пред неговите деца, освен да си съберат багажа и да отидат на работа в чужбина. Това трябва да го има в предизборната кампания. Тези въпроси трябва да бъдат задавани на опонентите ни, на кандидатите им. Социалистическата партия и нейните съюзници – социалдемократи и комунисти, предлагат едно друго развитие и бъдеще на хората”. Това каза тази вечер в Стара Загора председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков пред членове и симпатизанти на партията и предизборната коалиция “БСП лява България” в една от конферентните зали на комплекс “Верея”. Той пристигна в Града на липите, за да подкрепи лично кандидата на лявата коалиция в битката за управлението на града и общината. Тук бяха и зам.-председателят на НС на БСП и народен представител от Стара Загора Драгомир Стойнев, депутатът Георги Гьоков, председателят на Областния съвет на БСП в Стара Загора Васил Самарски и кандидатът за кмет на коалиция “БСП лява България – за Стара Загора” д-р Стефан Шишков. Преди това в Шатрата „БСП на Главната” Михаил Миков се срещна с кандидата за кмет д-р Шишков и кандидати за общински съветници. Беше обсъдена политическата ситуация в общината и инциативите за привличане на избиратели. Миков заръча много работа с хората, за да бъде постигнат желания успех на изборите.

Тезата на Миков подкрепи във встъпителното си слово и Валентина Бонева, председател на Общинския съвет на БСП. “Ние не отричаме, че през последните 4 години Стара Загора се променя. Но усвоените много милиони не доведоха до увеличаване на работните места, не доведоха и до повишаване на възнагражденията. Ние казваме – да, съгласни сме, че европроектите имат своето вяжно място в развитието на Българя в този момент. Но са нужни инвестиции и за развитието на икономиката. Затова казваме, че е нужно да се пренаредят приоритетите на Общината, да се направи и невъзможното, щото тук да идват и инвеститори” – каза Валентина Бонева.

“Вие успяхте в Стара Загора да изберете един достоен кандидат. Д-р Шишков е човек, който има опит в местното самоуправление. Участва в Общинския съвет, познава проблемите и смятам, че има хъс и воля да поставя тези въпроси, които интересуват гражданите на Стара Загора” – сподели още Михаил Миков в подкрепа на кандидата за кмет на левицата в Стара Загора.

Председателят на БСП сподели опасенията си, че и на тези избори ще се купуват гласове. “Хората са изморени от политиката и политиците. И им се внушава, че не бива да се интересуват от политика. Но хората трябва да разберат, че политиката ги засяга всеки ден. Засяга доходите им, засяга живота им, здравето им, засяга възможността на техните деца да бъдат утре наистина образовани членове на едно по-справедливо общество. Това е смисълът на изборите” – обясни Михаил Миков.

“БСП е имала много привърженици, когато е била на власт. БСП е имала много хора, които са се клели във вечна вярност, когато е имала властови ресурс. Но в та

кива времена като днешните тези, които застават отпред, те заслужават истинското уважение, истинската почит и нашата благодарност за поетата отговорност” – заяви лидерът на социалистите в края на словото си.

На срещата освен старозагорци присъстваха и кандидати за кметове от БСП или подкрепени от коалицията – Николай Тонев от Гълъбово, Стоян Бонев от Гурково, Марийка Митева от Мъглиж и Косьо Косев от Николаево.

* * *
Поздравление на д-р Стефан Шишков към старозагорци по случай Пети октомври

Този ден не е само за тържества и празнични речи, не се изчерпва с богати улични събития.

Датата 5 октомври трябва да тежи като камъкът, положен от Александър Богориди, за да отбележи възкръсването на унищожената Стара Загора.

Времето ще минава, управниците ще се сменят, годините ще са други, но Стара Загора ще остане. И хората й ще бъдат същите – упорити, горди с миналото си и вярващи, че са „по-особени” заради волята на предците си да изградят на ново града си.

Затова днес посланието ми към моите съграждани, към тези, които носят Стара Загора в сърцето си далеч от тук, е – нека тежим на мястото си, където и да сме, с каквото и да се занимаваме. Да предаваме историята на бъдещите поколения, носещи Стара Загора в кръвта си, за да продължим нейното прераждане.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн