Георги Първанов при откриването на кампанията във Велико Търново: АБВ е фактор, работещ за единението на българската левица

STZAGORA.NET
*
Патриотизмът е в основата не само на политиката, но и на философията на ПП АБВ. Това е и причината на старта на предизборната кампания да бъдем именно във Велико Търново. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) и председател на ПП АБВ на старта на предизборната надпревара в старопрестолния град. “Ако ние днес тук, на самия старт на предизборната кампания, сме във Велико Търново, то е защото във фундамента и основата на нашата политическа философия е идеята за разумния, просветения патриотизъм. Той, градивният патриотизъм, не носи омразата към различните. Това е в основата на АБВ. И затова няма нищо по-естествено от това на старта на кампанията да почерпим сили тук във Велико Търново”, посочи Първанов. Пред гражданите на Велико Търново председателят на ПП АБВ заяви, че ако има фактор, който работи за единението на българската левица, то това е АБВ. „Левицата може да спечели от единодействието, а не от подчинението на една или друга партия. Това е голямото послание, което ние отправяме в цяла България. Това е бъдещето на левицата и ние ще го отстояваме оттук нататък. В тази кампания ние влизаме с идеи – силни и работещи идеи, които вярвам, че хората ще разберат и подкрепят и в нашата предизборна програма в центъра, и тук. И най-сетне, ние ще спечелим много общини, включително и във Великотърновски регион и съседните региони, защото имаме хората, които са носители на тези силни, работещи и успяващи идеи”, каза още председателят на АБВ. Той допълни, че партията има кандидати за кметове на общини, за общински съветници и кметове на населени места, които са спечелили доверието на гражданите. И изрази увереност, че това ще се потвърди на изборите, които предстоят.

Георги Първанов отново представи на старта на кампанията в старопрестолния град кандидата за кмет на Велико Търново – д-р Драгош Методиев и водача на листата за общински съветници адвокат Николай Илчев. И посочи, че този тандем може да управлява Велико Търново. „Аз съм убеден, че това ще се случи и ви го пожелавам искрено. Често журналистите ме питат какво би било победа за нас. Победа е нещо много претенциозно, особено когато става дума за местни избори. Моята прогноза, познавайки историята на българския преход е, че в нощта на изборите – 25 октомври всички ще се обявят за победители. Но едно мога да кажа категорично – на 25 октомври вечерта ние ще можем да заявим, че АБВ е най-прогресиращата, най-бързо развиващата се и най-успяващата млада партия в България. Това е партията с най-добра перспектива и стратегия”, заяви още Георги Първанов.

Kандидатът за кмет на АБВ на Велико Търново – д-р Драгош Методиев заяви, че в основата на философията му за ръководене на живота с старопрестолния град е Европейската харта за местно самоуправление. „За това в България твърде малко се говори – за прозрачност и ефективност, за силен граждански контрол и децентализация. Ние ще работим за това – местните ресурси да остават при местните хора. Скъпи приятели, не е срамно да си беден, срамното е да си евтин“, заяви Методиев и добави, че българите по места трябва да изискват повече от своите управляващи.

Водачът на листата на АБВ-Велико Търново, юристът Николай Илчев, добави към казаното, че партията ще направи множество предложения за промяна на нормативната уредба на община Велико Търново за улеснение на гражданите – отпадане на административни тежести – механизъм за отпадане на административните такси за детски градини и такси за млади семейства в общината. Той се ангажира лично с отговорност за реализация.

В първия ден на предизборната кампания, заедно с АБВ във Велико Търново бяха певицата Тони Димитрова и бенда на Дани Милев. На събитието присъстваха зам.-председателят на ПГ на АБВ ген. Михо Михов, кандидати за кметове и общински съветници за общините на Oбласт Велико Търново и стотици симпатизанти.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн