Младен Чернаков стреля предизборно по ГЕРБ-Мъглиж, но откатът май ще го свали от председателския пост в местния парламент

STZAGORA.NET
*
Председателят на Общинския съвет в Мъглиж Младен Чернаков, избран през 2011 г. за съветник от ГЕРБ, но напуснал партията миналата година, е регистрирал отново кандидатурата си за кмет на подбалканския град, след като вече е бил такъв в мандата 1999-2003 г. Тогава той бе един от авторитетните в региона членове на синьото СДС. Но сега вече бившият демократ е прегърнал идеите на крайнолявата Социалистическа партия “Български път”, известна с това, че пледира за излизане на България от Европейския съюз и НАТО и включването ни в Евразийския икономически съюз. Преди това пък се беше цанил за водач на РЗС в града.

Претърпял кардинална, рядко срещана у българските политици метаморфоза – преход от десния в крайно левия политически спектър, Чернаков тези дни е започнал остра предизборна битка. Дългогодишният общинар е решил да удари доминираното от ПП ГЕРБ общинско ръководство броени дни преди новите местни избори с изненадващ ход, изпреварващ със седмица официалния старт на предизборната кампания. Не е тайна, че от близо две години той е в обтегнати отношения с кмета Господин Господинов и с общинския председател на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов.

Отмъщението му с днешна дата се изразява в опит, използвайки позицията си на председател на Общинския съвет, да създаде предизборни неприятности на бившите си съпартийци, като събере ОбС на сесия със сразяващата високопринципна и разтърсваща точка в дневния ред “А вие защо използвате служебните автомобили за лични цели?!” Четири години Чернаков тихичко е наблюдавал и запомнял кой кога си е позволявал да кривне от правия път – и е решил да спечели с паметливостта си политически актив за себе си и новата си партия, като развие запомненото в ярка анти-ГЕРБ предизборна акция. С тази идея той е опитал да свика въпросното заседание на местния парламент, както разказа самият той на медиен брифинг днес в Стара Загора. Но се е получило точно обратното – по инициатива на необходимия брой общински съветници – 6 души от 17, за днес следобед от 16 часа е насрочено, по думите му, контразаседание за свалянето му от поста. Което няма да му е първото. През октомври 2013 г. той вече е бил разжалван веднъж като водач на ОбС за несправяне със задълженията.

Мила родна картинка! Дали бившият син политик от местна величина ще израсне в новото си амплоа на крайно ляв социалист, предстои да видим. Но дори и представянето му на изборите да не предизвика желания резултат, със сигурност разиграният от него политически спектакъл ще предизвика тъжни размисли за качеството на играчите на родната политическа сцена. Той и бившите му съпартийци са се хванали гуша за гуша. Чернаков напада, но и реве, че отсрещната страна не стои да я бият. Едновременно с това навлича тениска, на която пише “Аз не се страхувам”. Докато го прави, на дясната му ръка проблясва масивна гривна от бяло злато и пръстен с черен камък.

Циркът е пълен. Жалко за Мъглиж. Хората там не заслужават това.

Послепис: “С цифри, факти и документи ще дадем ответна пресконфернция в сряда”, оповести днес следобед д-р Душо Гавазов.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн