“Берое” привлече нападателя Исмаил Иса

STZAGORA.NET
*
“Берое” подписа днес договор с нападателя Исмаил Иса, който се присъединява със свободен трансфер. Той се включи веднага в подготовката на тима. За последно Иса бе част от състава на “Шериф” (Тираспол, Молдова).

Исмаил Иса е роден на 26 юни 1989 г. в Търговище. Играе като нападател и е висок 183 см.

Иса е юноша на “Светкавица” (Търговище) и е записал 8 двубоя и 2 гола за родния си тим. През 2006 г. нападателят става играч на “Хасково” и записва общо 32 двубоя за тима, реализирайки 14 попадения в тях.

През паузата на сезон 2007-08 г. е привлечен в “Левски” (София). През пролетния сезон на същото първенство участва в 3 мача на тима. През лятото на 2008 г. е преотстъпен на “Сливен”, където има 17 мача и 1 гол. През пролетта на 2009 г. е преотстъпен на “Локомотив” (Мездра), където отбелязва 10 гола в 26 двубоя.

През сезон 2010/11 г. се завръща в “Левски” и реализира първите си голове в официален мач в срещата от Лига Европа срещу “Дъндолк” (Ирландия), когато се разписва на два пъти. За целия сезон има 26 мача за “сините” и 7 попадения.

След кратък престой в турските “Карабюкспор” и “Елазигспор” Исмаил Иса се завръща в България и става играч на “Литекс” (Ловеч). През сезон 2012/13 г. изиграва 28 двубоя за “оранжевите”, в които се разписва 14 пъти.

През лятото на 2013 г. преминава в молдовския “Шериф” (Тираспол) и се разписва още в дебюта си, при спечелването на Суперкупата на Молдова. За “Шериф” има общо 71 двубоя, в които отбелязва 32 гола.

Исмаил Иса е шампион, носител на Купата и Суперкупата на Молдова.

Бивш младежки национал на България. Иса записа участие и в контролната среща на “А” националния отбор с Румъния през февруари 2015 г.

(Beroe.bg)
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн