ПП ГЕРБ обяви кандидат-кметовете, с които партията ще се яви на предстоящите местни избори

STZAGORA.NET
*
Премиерът Бойко Борисов: Правим хиляди проекти в момента и те отиват пряко при хората
*
*

*
ПП ГЕРБ обяви кандидат-кметовете, с които партията ще се яви на предстоящите местни избори. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви кандидатите и ги покани на сцената. ПП ГЕРБ има кандидати за кметове в общо 248 общини.

Кандидатите за кметове на ГЕРБ за областните градове са:

1 МИР Благоевград – Атанас Камбитов
2 МИР Бургас – Димитър Николов
3 МИР Варна – Иван Портних
4 МИР Велико Търново – Даниел Панов
5 МИР Видин – Огнян Ценков
6 МИР Враца – Калин Каменов
7 МИР Габрово – Таня Христова
8 МИР Добрич – Детелина Николова
9 МИР Кърджали – Илия Илиев
10 МИР Кюстендил – Петър Паунов
11 МИР Ловеч – Корнелия Маринова
12 МИР Монтана – Дилян Димитров
13 МИР Пазарджик – Найден Шопов
14 МИР Перник – Галя Ценовска
15 МИР Плевен – проф. д-р Димитър Стойков
16 МИР Пловдив град – Иван Тотев
18 МИР Разград – Валентин Василев
19 МИР Русе – Пламен Стоилов
20 МИР Силистра – Юлиян Найденов
21 МИР Сливен – Стефан Радев
22 МИР Смолян – Николай Мелемов
23, 24, 25 МИР София – Йорданка Фандъкова
27 МИР Стара Загора – Живко Тодоров


28 МИР Търговище – д-р Дарин Димитров
29 МИР Хасково – Добри Беливанов
30 МИР Шумен – Любомир Христов
31 МИР Ямбол – Георги Славов

Акценти от речта на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов

“Ако има 1200 бягащи от смъртта бежанци, ще променят ли нещо в тази зала? Искам да ме подкрепите за това. – Това каза премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ в Спортна зала “Арена Армеец” – Сигурен съм, че Горанов (министърът на финансите Владислав Горанов – бел. ред.) като вижда всичко пред него, хич не му се иска да идват местни избори. Ще се стигне и до това. В най-тежките времена за партията имаше ясно спусната директива, ПП ГЕРБ да бъде унищожена. Разбира се, Георги Марков беше прав – силата на една партия е да може да прощава, а и самите ние да направим преоценка на грешките си. Мисля, че поне в това, което сме видели като партия, го променихме”, заяви Борисов.

“Ще споделя тревогите и решенията си, защото в тях ми е нужна подкрепа. Някои от тях дори не сте разбрали, но те са изключително трудни в определени моменти. В предишния мандат ни се случи най-тежката финансова и икономическа криза”, добави Борисов. Той уточни, че са се били разпаднали цели държави, но България е удържала. “Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора – жени, мъже, деца, бягат от ятаган. Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си”, каза още Бойко Борисов.

“Българите сме доказали своята толерантност. Няма държава в света да не помни какво българският народ е направил за българските евреи. Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България. Нека бъдем по-толерантни”, призова Борисов. Той отбеляза, че България се справя добре. „Пазим границата от трафиканти, от нелегални емигранти, имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне, и то с благодарност. Майка ми казваше: „Хвърляй назад доброто и ще го намериш един ден напред”. Нека да направим всичко възможно да бъдем една от цивилизованите, хуманните европейски държави. Борбата с тероризма е едно нехуманно отношение към тези хора”, подчерта председателят на ПП ГЕРБ.

“Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от ГЕРБ, му пожелавам успех – продължи Борисов по темата за предстоящите местни избори. – Трябват ни кадърни, честни и дейни кметове. Истински им пожелавам на всички партии, където имат по-добър кандидат от нас, да спечеят”, заяви Борисов. Той посочи, че БСП каквото и да направят, никого няма да учуди. “Слушах сутринта Михаил Миков с много голямо внимание, защото това е основният ни опонент. Сякаш беше забравил, че преди една година точно БСП пусна клипове с борци и шахматисти и искаше да превърне изборите в битка. Действително искаме да водим политическа битка, защото иначе няма смисъл от избори”, подчерта Борисов. По думите му, конкуренцията ражда най-добрите. Той заяви, че гарантира, че ще работи добре и с останалите кметове от другите политически сили, ако спечелят.

“Няма как да не се похваля и с това, което направихме в сферата с борбата с корупцията и контрабандата. На сайта на МФ се вижда колко пара е отивала в предишната година в различни места от бюджета. Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти. Под 1% заварихме усвояването на еврофондовете, а сега са 93%”, обясни Борисов. Той поясни, че не навсякъде се справят достатъчно добре и не навсякъде контролът върху ремонтите е достатъчно добър, но именно затова трябва да започне да се работи, за да се подобри. “Правим хиляди проекти в момента и те отиват пряко при хората”, каза още Бойко Борисов.

“Всички други партии могат да си говорят каквото поискат, всички други и лидерите им могат да обявяват всеки за мафиот, престъпник и т.н. Няма кой да ги чуе. Но ако нещо кажем ние, то може да предизвика и гражданска война. ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да ни излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства”, заяви Борисов и подчерта: „Ние като отговорна партия винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне”. По думите му, е най-лесно и удобно да се прави анти ДПС кампания. „Когато си опозиция е лесно, когато управляваш е трудно. За някои от много важните закони ни трябват и техните гласове. Ако ние оставим на реформаторите с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни за България неща. Стабилността на държавата ни е по-важна от всичко. С ДПС много внимателно и в същото време те харесват победителите и силните. Колкото сме по-силни, толкова по-лесно се работи с тях. Партньорите от Реформаторския блок – искам да знаете, че по-добра и алтернатива за коалиция от тях няма”, коментира Бойко Борисов.

(Агенция “Фокус”)
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн