Младежите на АБВ стартират от Стара Загора национална кампания “Зебра” за мир на пътя

STZAGORA.NET
*
Младежката организация на АБВ стартира своята национална кампания за толерантност на пешеходната пътека. Мотото на кампанията е “Спри, огледай се и премини, децата ни спаси”. Тя ще се проведе в следните градове: Стара Загора, София, Варна, Бургас, Мездра, Хасково, Велико Търново, Петрич и Пазарджик.

Младежите от Алтернатива за българско възраждане споделят, че в навечерието на първия учебен ден трябва да си припомним черната статистика, че броят на жертвите на пътя расте и за съжаление децата са най-уязвими и плащат цената на засилващата се агресия и нетолерантност. “Любовта към семейството и децата е неоспорима, но истинският признак на развитито общество е грижата не само за биологичните деца. Защото всички деца са наши и трябва да ги обичаме и пазим”, коментира председателят на АБВ-Младежи Нина Найденова.

Инициативата няма да бъде еднократна, обещават от младежката организация на партията. По време на нея на пешеходните пътеки в близост до училища по нетрадиционен начин младите членове на АБВ ще напомнят на водачите да пазят нашите деца.

Кампанията на АБВ-младежи стартира на 14 септември в Стара Загора. Тя ще се проведе между 12.00 и 12.45 ч. на гърбиците на кръстовището на бул. “Ген. Столетов” и “Митрополит Методи Кусев”, непосредствено до сградата на Операта в града.

Движението по бул. “Ген. Столетов” ще бъде временно блокирано от представители на младежката организация, а водачите ще бъдат призовани към толерантност и спокойствие на пътя. Акцент ще бъде това, че на следващия ден започва новата учебна година.

На 15 септември по повод първия учебен ден младежите на АБВ ще поздравят учениците и ще проведат кампанията Младите@abv.bg, превръщайки я в традиционна, тъй като тя се провежда за втора поредна година на същата дата. Целта на кампанията е да провокират младежите да пишат на нашата азбука – кирилицата, в интернет и да се чувстват горди от това, че са българи. Инициативата ще се проведе между 11:45 и 12:30 на часовника до универсалния магазин.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн