Д-р Стефан Шишков: Девети септември не е дата, която да ни дели

STZAGORA.NET
*
„Девети септември не е дата, която да ни дели. Това е добра дата да оценим България сега и да планираме бъдещето. Социализмът направи от България индустриална, развита държава, а хората бяха защитени и от социалната, и от здравната система. След 25 години преход и либерализъм индустрията се срина, здравеопазването и образованието също”, каза днес д-р Стефан Шишков, кандидат за кмет на Стара Загора от Коалиция „БСП лява България за Стара Загора”.

Докторът, заедно със социалисти и антифашисти от Града на липите, участва в честването на 71-годишнината от 9.9.1944. Той поднесе цветя на Братската могила в парк „Пети октомври” в Стара Загора.

„Моят отговор за това, какво трябва да е модерното управление, е – да научим урока си от разпада и разпродаването, да планираме повече, и общините, и държавата да участват много по-активно в икономическия живот. Общините трябва да спрат да се държат като бюра за обществени поръчки, разпределящи ресурс тук и сега, и да започнат да планират дългосрочно и да създават условия за местен икономически растеж”, каза още кандидатът за кмет.

Снощи д-р Шишков участва в дискусия за Девети септември с членове Българския антифашистки съюз и представители на леви организации. „Социалната държава е цел на всяка успяла нация. За да има промяна, за да има прогрес, трябва да се действа, да се работи, не за утрешния ден, а за десетилетия напред”, каза пред участниците той. „Девети септември е дал началото на нова история, а всяко начало е символ на надеждата, която всеки един трябва да припознае. Затова трябва да съхраните надеждата”, призова младите хора социалистът.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн