Ежегодният събор на русофилите в Казанлък започна с II-ри Национален фестивал на руската поезия, песен и танци

STZAGORA.NET
*
Финалният етап на Вторият Национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце“ се проведе в Казанлък. Заключителният концерт е под егидата на Национално движение „Русофили“, със съдействието на фонд „Руский мир“ – Москва. Партньори са още Министерството на образованието и науката и Синдикатът на българските учители.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветства участниците и организаторите на форума, като изрази радостта си от факта, че фестивалът придобива все по-големи мащаби. „Радвам се, че младите хора прегръщат танца и поезията на руски език, така както го правят и на български“ – каза Галина Стоянова.

Фестивалът на руската поезия, песен и танци бе открит от Антон Тончев – заместник-председател на Национално движение “Русофили”. Тази година участие в него взеха над 3 хиляди деца от цялата страна. Журито на фестивала е 4-членно, с председател Андрей Дренников.

Националният кръг на конкурса се провежда по случай 70 години от победата над Фашизма и като част от утрешния събор на русофилите край казанлъшкото село Копринка.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн