Казанлък: Започнаха 10-те Празници в Долината на тракийските царе

STZAGORA.NET
*

Пищно огнено шоу озари Града на розите тази вечер на официалното откриване на 10-тите юбилейни Празници в Долината на тракийските царе. Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветства множеството казанлъчани и гости на града, дошли на централния площад за зрелищното шоу, с думите: „Пожелавам ви да се впишете в събитията, които са част от празниците, с много ентусиазъм и вълнение! Честити празници!“

По традиция бе връчена ежегодната награда на името на професор Александър Фол. Тази година неин носител е доц.д-р Камен Димитров. Статуетката „Орфей“ му бе връчена за заслугите му в изследването на тракийския бит и култура. Самият той прие наградата емоционално и сподели, че е чест да я притежава. Наградата на името на професор Фол е учредена преди 10 години по предложение на Исторически музей „Искра“ и с решение на Общинския съвет в Казанлък, като пръв неин носител е покойният д-р Георги Китов.

Ансамбъл „Чинари“ внесе огромен емоционален заряд сред публиката, представяйки фрагменти от спектакъла „Траките“. Софийският клуб „Дивинитас“ допълни атмосферата на мощен празничен ексклузив, като показа атрактивно огнено шоу.

Джаз-фестивал с участието на известни музиканти в бранша направи незабравим завършека на празничната вечер. Фестивалът се организира за първи път в рамите на Празници в Долината тракийските царе и ще продължи до закриването им тази неделя.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн