След 8 години процедури гробищният парк на с. Ръжена ще бъде разширен

STZAGORA.NET
*
В кметството на с. Ръжена днес бяха подписани документите между кмета на община Казанлък Галина Стоянова и собствениците на частен имот в землището на с. Ръжена, с което собствениците получават нов имот в замяна на техния, превърнал се в част от гробищния парк.

С този акт успешно приключи дългогодишната сага с гробищния парк в населеното място, която датира от периода 2004-2007 г. Тогава гробищният парк на селото се е разраснал в северната си част, като е навлязъл в частен имот, притежаван от четирима собственици. Според кмета на Ръжена Апостол Терзиев този въпрос е стоял на дневен ред от началото на неговия мандат, но решаването му е продължило във времето, поради дългата процедура по отчуждаване на имота, намиране на подходящ имот в близост до този, който да се предостави на собствениците, както и от желанието да бъдат удовлетворени исканията и на четиримата съсобственици.

Село Ръжена има вече обособен терен за гробищен парк, изградена е ограда, с което е решен още един въпрос, който за населеното място е от съществено значение.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн