Министърът на икономиката Божидар Лукарски посети старозагорска промишлена база

STZAGORA.NET
*
Министърът на икономиката Божидар Лукарски и областният управител инж. Георги Ранов посети днес базата за производство на профили от ламарина на старозагорската фирма „Новотехпром”.

Базата е една от най-модерните не само у нас, но и в Европа. Тя е създадена по европейски проект по оперативната програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. На Стария континент има не повече от 5 фабрики за профили с капацитет колкото старозагорската.

Министър Лукарски похвали собственика на фирмата Стефан Шоселов (вдясно на първата снимка) за предприемчивостта и успешната реализация на мащабния проект. Той заяви, че започва поредица от срещи с представители на българския бизнес в различни градове на страната, за да чуе техните проблеми и виждания за развитието на българската икономика.

Министър Лукарски каза още, че летище Стара Загора е приоритет за правителството. Навсякъде, където пътувам, не пропускам да го представя на потенциални инвеститори. Възможност да получим финансиране на проекта за летището ще търсим и по плана „Юнкер”, каза Божидар Лукарски.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн