„Берое“ с тежка задача за реванша след загуба у дома от „Брьондби“ – 0:1

STZAGORA.NET
*

Вицешампионът на България „Берое“ отстъпи с 1:0 на силно представилият се „Брьондби“ от Дания в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. „Зелените“ получиха попадението в края на срещата. Мартин Албрехтсен бе точен за гостите в 85-та минута на мача. Реваншът е след седмица на стадиона на „Брьондби“. Въпреки поражението феновете на старозагорци подкрепяха любимците си до последната секунда на мача.

ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

Двата отбора започнаха участието си в Лига Европа от първи кръг. „Берое“ отстрани „Атлантас“ (Клайпеда, Литва) с победи 2:0 като гост и 3:1 у дома, докато „Брьондби“ се наложи над „Ювенес/Догана“ (Сан Марино) с 9:0 като домакин и 2:0 като гост.

СИЛНО НАЧАЛО ЗА „ЗЕЛЕНИТЕ“

В 5-та минута дълъг пас от дълбочина бе предназначен за Жуниор Мапуку, но топката е прекалено бърза за конгоанеца и напусна пределите на терена в аут. Две минути по-късно Спас Делев проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Георги Божилов нанесе директен удар към вратата, но прати кълбото покрай нейната рамка. В 11-та минута Жуниор Мапуку проби от дясно, залъга бранител на гостите и центрира ниско към Спас Делев, който засече кълбото, но то премина на сантиметри покрай целта. Малко след това Спас Делев центрира от ъглов удар след предходната ситуация в наказателното поле, където Георги Божилов игра с кълбото, но не успя да намери рамката на вратата.

НЯКОЛКО ШАНСА ПРЕД ГОСТИТЕ

В 13-та минута след центриране от дясно на Теему Пуки топката бе прекалено висока за Йохан Елмандер, който остана под кълбото, а тя в последствие бе изчистена от Неманя Милисавлевич в ъглов удар. Минута след това при последвалото центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле, при което топката се озова в Теему Пуку, но изстрелът на финландеца от непосредствена близост бе неточен и кълбото премина над напречната греда.

В 16-та минута грешка на Венцислав Василев пред границата на пеналта позволи на Йохан Елмандер да излезе на чиста голова позиция, но бранителят в зелено-бяло бързо поправи грешката си и изчисти в ъглов удар. При последвалото изпълнение беройци се разминаха с опасност пред вратата си.

В 24-та минута Теему Пуки получи топката пред наказателното поле, но бе фаулиран от Неманя Милисавлевич. Йорхан Ларсон стреля от пряк свободен удар, заложен на 24 метра от рамката на вратата, но прати топката право в стената. Теему Пуки центрира отляво в 30-та минута, но в малкото наказателно поле липсваше играч на гостите, който да играе с топката и тя попадна директно в ръцете на Благой Макенджиев.

Три минути след това пробойна в отбраната на „Берое“ позволи на Елбасан Рашани да навлезе в наказателното поле и да стреля, но не успя да намери рамката на вратата и кълбото излезе в аут.

„БЕРОЕ“ ОТНОВО ВЪВ ВЛАДЕНИЕ В КРАЯ НА ПОЛУВРЕМЕТО

В 40-та минута Георги Божилов получи топката в половината на „Брьондби“, напредна с нея няколко метра и шутира от далечна дистанция, но плътният му изстрел бе неутрализиран от стража на гостите, който улови перфектно насочената към долния ляв ъгъл топка. Минута след това Атанас Зехиров проби от дясно и центрира в наказателното поле, където Елиаш засече с глава, но изпрати топката покрай целта.

В 44-та минута след груба грешка на Дарио Думич се получава реална възможност за беройци да вкарат попадение, но Спас Делев не успява да достигне кълбото и то е изчистено от излезлия в предни позиции страж Храдецки.

Втората част започна подобн на първото полувреме като двата отбора задържаха кълбото в центъра на терена, без да се стига до директни опасности пред двете врати.

ГРЕДА ЗА ГОСТИТЕ

В 55-та минута Теему Пуки нахлу в наказателното поле и пробва от малък ъгъл да прехвърли стража Макенджиев, но топката се отби в напречна греда, а при добавката Елбасан Рашани бе неточен. Три минути по-късно центрирана в наказателното поле топка попадна в Лебоганг Фири, който стреля в движение, но изстрелът му бе слаб и не затрудни Благой Макенджиев.

В 66-та минута след центриране Лебоганг Фири засече с глава от близо, но Благой Макенджиев се намеси страхотно и успя да парира. Две минути по-късно Елиаш стреля от 20 метра, но топката не намери рамката на пазената от Лукас Храдецки врата. В 75-та минута Георги Божилов центрира от ъглов удар, но Храдецки е необезпокояван и лови.

Георги Андонов и Спас Делев си размениха двойно подаване в 80-та минута, след което първият центрира в наказателното поле, но топката бе прекалено висока и прехвърли всички играчи в пеналта.

ГОЛ ЗА „БРЬОНДБИ“

В 85-та минута Теему Пуки центрира от пряк свободен удар в малкия пеналт, където Мартин Албрехтсен засече с глава и отбелязва за 0:1, залъгвайки стража Макенджиев. Игор Джоман стреля от дъгата на наказателното поле в 89-та минута, но не намери рамката на вратата. В последната минута на редовната част Иван Коконов засече центрирана топка, но бранител на гостите изчисти.

Реваншът е идния четвъртък, 23 юли, от 20:00 часа българско време на стадиона на „Брьондби“.

СТАТИСТИКАТА

„Берое“ (Стара Загора) – „Брьондби“ (Брьондби, Дания) 0:1

Голмайстори: 0:1 Мартин Албрехтсен 85`

„Берое“ (Стара Загора): 22. Благой Макенджиев – 18. Атанас Зехиров, 6. Иво Иванов (к), 24. Венцислав Василев, 28. Веселин Пенев – 27. Игор Джоман (89` – 70. Том), 20. Неманя Милисавлевич (86` – 17. Иван Коконов) – 14. Георги Божилов, 21. Елиаш да Силва, 77. Спас Делев – 10. Жуниор Мапуку (71` – 7. Георги Андонов); неизползвани резерви: 23. Илко Пиргов, 3. Владимир Зафиров, 4. Венелин Филипов, 73. Стивън Петков; старши треньор: Петър Хубчев
„Брьондби“ (Брьондби, Дания): 1. Лукас Храдецки, 13. Йохан Ларсон, 5. Мартин Албрехтсен, 20. Дарио Думич, 17. Риза Дурмиси, 6. Мартин Йорнсков (к), 19. Кристиан Ньоргард, 18. Лебоганг Фири, 14. Елбасан Рашани (60` – 21. Андрю Хюлсагер), 9. Теему Пуки, 11. Йохан Елмандер (73` – 10. Магнус Ериксон); неизползвани резерви: 16. Фредерик Рьонов, 12. Фредерик Холст, 23. Патрик да Силва, 8. Александър Шимановски, 27. Свен Кроне; старши треньор: Томас Франк

Жълти картони: [„Берое“]; Мартин Албрехтсен (71` – груб фаул) [„Брьондби“]

Главен съдия: Антонио Дамато (Италия)
Асистент съдии: Алесандро Констанцо (Италия), Джузепе Де Пинто (Италия)
Четвърти съдия: Анджело Сервелера (Италия)
Дежурен делегат: Васко Дойчиновски (Македония)
Съдийски наблюдател: Геворг Хованисян (Армения)
Стадион: „Берое“, Стара Загора

Източник: beroe.bg
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн