Тракийските гробници край Казанлък са предложени за включване в Индикативната листа за културно и природно наследство на Република България

STZAGORA.NET
*

Това стана ясно след заседание на работна група към Министерството на културата. Решението идва след изпратено писмо от кмета на община Казанлък Галина Стоянова до културното министерство с искане за включване на недвижимите културни ценности от археологическия резерват „Комплекс от тракийски гробници” в Индикативната листа за културното и природно наследство на Република България. В предложението на работната група към министъра на културата Вежди Рашидов са включени общо 8 обекта, намиращи се край Казанлък.

„Решението на работната група към Министерството на културата е още една стъпка в посока тракийските паметници в Долината на тракийските царе да заемат подобаващо място в културно-историческото ни наследство. От всички искания, отправени към министерството, положително становище са получили само две, като едно от тях е именно това на Община Казанлък. Това е ясен знак, че работим правилно и с упоритост и желание можем да постигнем най-доброто за Казанлък” – заяви кметът на общината Галина Стоянова.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн