Мнения след Атлантас – Берое 0:2 (Хубчев, Иванов, Василев)

STZAGORA.NET

*
Хубчев: „Доволни сме от себераздаването, но можем още повече“

Навставникът Петър Хубчев не скри задоволството си след победата с 2:0 над „Атлантас“ при гостуването на „Берое“ в Клайпеда. Ето какво сподели той на традиционния брифинг след края на двубоя:

„С оглед на състоянието, в което се намираме и че нашето първенство все още не е започнало, мисля, че футболистите се раздадоха докрай. Чисто футболно съм сигурен, че отборът може да играе още по-добре, но както казахме, с оглед на ранния етап сме доволни от пълното себераздаване“ – сподели в експозето си Хубчев.

На въпрос на какъв етап наставникът вижда тима към този момент, героят от САЩ 94 отговори така: „Можем да бъдем и още по-добре както в едното, така и в другото отношение. Но няма как да стане това, след като сме тренирали само две седмици и половина.“

Относно това, дали тимът е напълно сработен с новите футболисти на „Берое“, Петър Хубчев коментира по следния начин: „Ако имаме предвид сегашните проблеми и че имаме петима нови футболисти в отбора, много е трудно да кажа, че отборът е сработен както трябва. Едно нещо е много важно за мен и то не е кой е вкарал голове, а как се е представил отборът. Хубаво е, че всички се постараха максимално да паснат на отбора.“

„В момента имам притеснения и освен тренировките, които ще направим до втория мач, едно нещо оттук нататък е много важно за мен – и то е да не допуснем някакво подценяване. Ще бъде голяма грешка, ако подценим отбора на „Атлантас“ – отговори Петър Хубчев на въпрос дали шансовете за класиране на „Берое“ в следващия кръг на Лига Европа са вече подсигурени.

На въпрос дали треньорският щаб на „Берое“ вече е започнал с разузнаването на потенциалния следващ съперник в турнира – „Брьондби“, Петър Хубчев отговори следното: „Да Ви кажа честно, не съм мислил върху следващия съперник и няма да мислим все още. Разбира се, че ще имаме хора, които ще се занимават с тази работа. Но ние ще се концентрираме изцяло върху тренировките и втория мач с „Атлантас“.“

Видеорепортаж от срещата с головете – тук >>>.

Иванов: „Вторият мач ще е по-труден“

Капитанът Иво Иванов говори пред медиите след края на двубоя от първия квалификационен кръг между „Атлантас“ и „Берое“, завършил с победа 2:0 за заралии. Ето какво сподели той пред камерата на beroe.tv

– Иво, доволни ли сте от играта и резултата?
– Напълно заслужена победа за нашия отбор. С оглед на показаното на терена започнахме малко плахо, но не знам защо. След това успяхме да влезем в нашата игра и победихме напълно заслужено. Можехме да вкараме и още голове. Отборът на „Атлантас“ е много сериозен според мен, но се радвам, че ги победихме. Вторият мач ще бъде още по-труден от този, но не трябва да се отпускаме, за да победим отново.

– Ще успеете ли да подходите както към следващия мач, така и към следващия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа и как се виждаш чисто физически след първите 90 минути за сезона?
– Нямахме достатъчно време да се подготвим, както го правим вече 2-3 години, но аз лично се чувствах добре. Вторият мач ще бъде още по-тежък от първия, но ще подходим напълно сериозно и дано да отстраним отбора на „Атлантас“. Дано до втория кръг да сме напълно готови за тези важни мачове.

– Как видя партньорството си с Венцислав Василев в защитата?
– Нормално. Не само Венци, но и всички нови футболисти са страшно добри. Трябва по-бързо всички да се сработим и да направим „Берое“ много по-силен отбор.

Василев: „През второто полувреме се коригирахме“

Официален дебют с фланелката на „Берое“ днес направи централният бранител Венцислав Василев, който сподели своето мнение относно победата над „Атлантас“ с 2:0. Ето какво каза той пред чакащите го журналисти:

– Как се чувстваш? Доволен ли си?
– Доволен съм. Мисля, че бяхме по-добрият отбор на терена. Особено през второто полувреме се справихме доста добре, поне според моето мнение.
– Като цяло трудно влязохте в мача. На какво го отдаваш – на напрежение, на време?
– Да, може би и напрежението, и времето. Това ни е едва трети мач и, както знаете, подготовката ни бе много къса и може би на това се дължи. Но радващото е, че през второто полувреме успяхме да се коригираме.
– Доста нови футболисти в отбора… Ще успеете ли да се сработите?
– Ще успеем – няма как. Трябва да се сработим и още в следващия мач да играем по-добре и по-добре.
– В тази среща заедно с Иво Иванов ти пази централния нападател на „Атлантас“ Андрей Панюков, много бърз футболист. Как успяхте да го опазите и физически да издържите в същия момент?
– Няма проблеми. С Иво сме опитни футболисти и няма проблеми.
– Как ще се настроите за втория мач?… Ясно е, че ще го вземето изцяло и няма да го подцените, но все пак е част от подготовката?
– Треньорът ще каже как ще подходим към мача, но няма как да се отпуснем. Трябва да си го вземем, да затворим двете срещи и да продължим да играем в следващия кръг най-вероятно с „Брьондби“.

Източник: Beroe.bg
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн