Австрийски офталмолог дава безплатни консултации в Стара Загора на 4 юли (събота)

STZAGORA.NET
*
На 4 юли 2015 г. (събота) от 11:00 часа в залата на Регионална библиотека “Захарий Княжески” – Стара Загора д-р Анелия Хохвартер – специалист по очни болести в клиниката Рудолфщифтунг, Виена, и научен работник в института „Лудвиг Болтцман“ по ретинология и биомикроскопична лазарна хирургия там, ще гостува в Стара Загора по покана на очна клиника “Трошев”. Ще се извършват и безплатни консултации от д-р Хохватер, които ще бъдат организирани по предварителен график. За необходимостта от такава консултация ще преценя екипът на клиниката на предварителен преглед. Пациенти с вече установено някое от следните видове очни заболявания – диабетна ретинопатия, съдови заболявания на ретината, дегенеративни заболявания на ретината и макулата, могат да запишат час за преглед при някой от нашите лекари на тел.: 042/630053. След установена необходимост, пациентът ще бъде насочен за консултация към д-р Хохватер.

Със солиден опит във витреалната хирургия д-р Хохвартер ще консултира и оперира пациенти с очни усложнения при диабет – ретинопатия, съдови заболявания на ретината, дегенеративни заболявания на ретината и макулата и др.

“Моето желание е, когато пациент попадне в специализираната очна клиника, която управлявам, да може да му се помогне в максимална степен, независимо от спецификата и сложността на очния проблем. Разбира се, когато проблемът е обхванат от възможностите на съвременната медицина. В клиниката влизат все повече пациенти с усложнения, породени от захарен диабет, нуждаещи се от оперативна намеса на заден очен сегмент. В тази връзка се обърнах към д-р Хохвартер за партньорство в областта на витреалната хирургия. Възхищавам се на инициативността и отдадеността й да помага на хората. Тя е била част от десетки социални проекти. Ходила е на лекарски мисии в различни части на света. Освен това ръководи 3 специализирани очни кабинети във Виенска болница, оперира и активно се занимава с научна дейност. Българка е и моето желание е да предоставя възможностите, с които клиниката ми разполага, и да създам условия д-р Хохвартер да бъде полезна със своя опит на повече български пациенти”, споделя д-р Трошев.

Екипът на клиниката организира среща-разговор с д-р Хохвартер на тема “Очни усложнения при диабет. Съвременни възможности за лечение”. Една от малкото дати, в които тя може да си позволи ангажимент в България е 4 юли, събота. Поканени са всички, които имат интерес и биха искали да чуят повече за съвременните възможности за лечение на очни усложнения при диабет.

Също така в клиника “Трошев” ще се проведат безплатни консултации на пациенти с вече установено някое от следните видове очни заболявания: диабетна ретинопатия, съдови заболявания на ретината, дегенеративни заболявания на ретината и макулата.

За съжаление една от най-честите причини за зрителни усложнения е диабетът. Изключително честа предпоставка е за намалено зрение във възрастта 20-74 години. Едно от важните неща, които всеки пациент с диабет трябва да знае, за да запази зрението си, е планирано посещение при офталмолог 1-2 пъти годишно.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн