Европейската комисия одобри и последните две оперативни програми за България – „Региони в растеж“ и „Околна среда“. Общото финансиране по 7-те програми е за над 15 млрд. лв.

STZAGORA.NET
*
Европейската комисия одобри останалите две оперативни програми за България — „Региони в растеж“ и „Околна среда“. С това решение вече са приети и 7-те оперативни програми на България за периода 2014-2020 година, чиято обща стойност за финансиране по политиката на сближаване на ЕС възлиза на над 15 млрд. лв.

Средствата по програмата „Региони в растеж“ са на стойност 2,6 милиарда лева и са финансирани от ЕС по линия на Европейския фонд за регионално развитие. Заедно с националното съфинансиране общият им размер надхвърля 3 милиарда лв.

Средствата по новата програма „Околна среда” са 1,77 млрд. евро. Близо 70% от бюджета на „Околна среда” ще бъдат изразходвани за разширяване и модернизация на ВиК инфраструктурата. За подобряване на събирането и третирането на отпадъци са предвидени 563 млн. лева, за намаляване на вредните емисии – над 115 млн. лева, за дейности в “Натура 2000″ – 198 млн. лева, и за управление на риска от наводнения и свлачища – 154 млн. лева.

УПРАВЛЯВАЩИЯТ ОРГАН НА ОП „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020 Г. УВЕДОМЯВА КОНКРЕТНИТЕ БЕНЕФИЦИЕНТИ

Публикувани за обсъждане са проект на Насоки за кандидатстване по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ ”Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие”

Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. /ОПРР/ уведомява конкретните бенефициенти – общините на 39 града от 1-во до 3-то йерархично ниво от националната полицентрична система, че на 15.06.2015 г. е публикуван за обсъждане проект на Насоки за кандидатстване по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 ”Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие”

По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020.

Предложения и коментари по проекта на Насоки за кандидатстване могат да се изпращат в срок до 25.06.2015 г. (четвъртък) на следната електронна поща: oprd@mrrb.government.bg

ПРЕДСТОИ КАНДИДАСТВАНЕ ПО ПОДМЯРКА 6.1.“СТАРТОВА ПОМОЩ ЗА МЛАДИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ“

Първият прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ ще бъде отворен на 29 юни, а бюджетът е в размер на 35 млн. евро. Приемът на заявления ще приключи на 24 юли 2015 г., като кандидатите по тази подмярка за пръв път ще имат възможност да подадат своите документи и по електронен път. Те трябва да попълнят и подадат в избрана от тях областна дирекция на ДФ „Земеделие” заявление за предоставяне на права за достъп и ползване на електронен модул.
Кандидатите по подмярка 6.1. могат да ползват безвъзмездно и услугите на Национална служба за съвети в земеделието. Консултациите се извършват във всеки един от офисите на службата в страната и включват изработване на безплатен бизнес план и заявление за кандидатстване, съгласно изискванията на ПРСР 20014-2020 г. и Наредбата за условията и реда за прилагане на подмярка 6.1. Младите земеделски стопани с одобрен проект ще могат да ползват и безплатни съветнически услуги през целия период на изпълнение на бизнес плана и дейностите в стопанството в областта на растениевъдството, животновъдството и аграрната икономика.

Допълнителна информация http://prsr.government.bg/

ОТВОРЕНА ЗА КАНДИДАСТВАНЕ Е ПРОЦЕДУРА „АКТИВНИ“ ПО ОПРЧР

Министерството на труда и социалната политика в качеството си на Управляващ орган по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., обявява процедура на подбор на проекти BG05M90P001-1.002 „АКТИВНИ”.

Целта на процедурата е: Активиране и интеграция в заетост на младежи до 29- годишна възраст вкл., които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, вкл. не са регистрирани като безработни лица в АЗ.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура е 26 000 000 лв.

Процедурата е насочена към идентифициране и мотивиране за активно поведение на пазара на труда на неактивни младежи от целевата група, с последващи дейности за включване в продължителна заетост, обучение или връщане в образование.

Включените в процедурата дейности ще помогнат за улесняването на прехода от образование към заетост на младежите с неуспешна реализация на пазара на труда.

Предоставят се също възможности за включване в обучение, първи/нов шанс за работа, както и придобиването на професионални умения и квалификация или насочване към връщане в образователната система на младежите, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, вкл. не са регистрирани като безработни лица в АЗ.

Пълният комплект Насоки за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси: http://esf.bg/, http://www.eufunds.bg/ и https://eumis2020.government.bg/

Краен срок за представяне на предложенията е 31.08.2015 г. 23:59 часа. Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път с Квалифициран електронен подпис (КЕП) като се използва Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) – https://eumis2020.government.bg

*
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн