Проф. д-р инж. Николай Михайлов и Николай Тонев направиха първа копка за нова черква в гълъбовското село Мъдрец

STZAGORA.NET
*


*
В северозападните склонове на Сакар планина, в гълъбовското село Мъдрец ще има нова православна черква. За да освети мястото на бъдещия храм днес дойде специално Негово Високопреосвещенство старозагорският Митрополит Галактион.

Първата копка на храма, носещ името на Свети Николай Мирликлийски Чудотворец, направиха кметът на община Гълъбово Николай Тонев, кметът на Мъдрец Тодор Янков и един от спомоществователите – проф. д-р инж. Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд“ АД.

Черквата ще бъде с размери 17×9 м и се очаква да бъде осветена в навечерието на храмовия празник – 6 декември. Строителството ще се извърши с дарения и лична подкрепа от бизнесмени и общественици, родени в с. Мъдрец, сред които Мина Николова – управител на „Нова Трейд“ ЕООД и Дамян Георгиев – председател на Областния съвет на БЧК – Стара Загора.
#fevvНапишете коментар


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. Авторите запазват авторските си права върху статиите, като носят пълна отговорност за съдържанието им. Издателят получава неограничени права да предлага и разпространява изданието с публикуваните статии. Издателят не носи отговорност, ако авторите са причинили вреда на трети лица.
Powered by уеб дизайн