Ема Хопкинс, новият британски посланик в България, поздрави българите чрез видеообръщение

STZAGORA.NET
*
Новият британски посланик Ема Хопкинс, която наследи на поста Джонатан Алън, който си тръгна от България през януари, поздрави българите чрез видеообръщение, съобщи Novinite.bg (видеото – тук >>>).

Тя заяви, че ще работи за увеличаване на търговията между нашите две страни. Посланик Хопкинс подчерта, че ще продължи да подкрепя британските граждани, които идват на ваканция в България или живеят тук.

Британският дипломат каза също, че подкрепя усилията на страната за реформиране на съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Според нея, реформираната съдебна система ще помогне на бизнес средата.

Ето пълният текст на обръщението:

„Здравейте, аз съм Ема Хопкинс. За мен е чест да бъда новият британски посланик в България. Със семейството ми се радваме, че България ще е нашият нов дом.

Миналата седмица бях в Пловдив. Там практикувах моя български. Преди това учих езика в Лондон.

Учила съм Балканска история, идвала съм в региона и преди. Откакто съм в България, видях исторически забележителности, усетих гостоприемството на българския народ.

Идвам в България с повече от 20 години опит в областта на върховенството на закона, европейското законодателство, вътрешните работи и международното право.

Първо работих като адвокат, после преминах в публичния сектор, защото исках да работя по теми, които бяха важни за мен. Например – борбата с трафика на хора. Последно ръководих кампания за спиране на сексуалното насилие във военни зони.

Великобритания и България имат близки отношения. Ние сме важни партньори в ЕС и НАТО. Великобритания е партньор на България в областта на върховенството на закона и борбата с тероризма. Ще подкрепям усилията на страната за реформиране на съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Знак колко е важен принципът, че никой не е над закона. Реформираната съдебна система ще помогне на бизнес средата.

България може да предложи много на чуждите инвеститори. Ще работя за увеличаване на търговията между нашите две страни. И, разбира се, ще продължим да подкрепяме британските граждани, които идват на ваканция в България или живеят тук.

Съпругът ми Стивън и двете ми малки дъщери Лара и Миа също се вълнуват да опознаят българския народ, култура и традиции. Те учат български и понякога дъщеря ми Лара напредва по-бързо от мен.

Като британски посланик приветствам възможността за развиване на връзките между нашите две страни”.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн