ПП ГЕРБ започна масова благотворителна кампания в община Мъглиж

STZAGORA.NET
*

*
Общинското ръководство на партия ГЕРБ в община Мъглиж стартира широкообхватна благотворителна кампания под мотото “С грижа за хората”. Тя включва конкретни проекти и прояви, адресирани към пет различни целеви групи от населението, стана ясно от представянето й пред медиите в Стара Загора днес.

От серията благотворителни инициативи ще се възползват децата, възрастните хора, младежите, най-силно маргинализираните слоеве от населението, както и хората, занимаващи се с бизнес, съобщи общинският председател на партия ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов. Заедно с него пред медиите се явиха и членовете на общинското партийно ръководство Господин Господинов, кмет на Мъглиж, и организационният секретар Стела Славчева.

Д-р Гавазов представи поотделно всяка една от групите бенефициенти, като започна от най-малките жители на общината – “С грижа за децата”.

“На 10 март в салона на НЧ “Пробуда” в град Мъглиж бе проведено магическо шоу с любезното съдействие на Мистър Аксон – това е г-н Радостин Русев, илюзионист, гастролирал в цяла Европа. На него присъстваха 165 деца, атмосферата бе изключителна” – каза д-р Гавазов.


*
Магическото шоу ще бъде повторено през следващите седмици и в останалите населени места от общината. Ще бъдат проведени още конкурси за “Мини мис и мистър”, като всички участници в тях ще получат награди. От 10 до 24 май децата в Мъглиж ще се срещнат със своите футболни идоли – звездите на футболния отбор на “Берое”, като ще получат от тях топки и спортни екипи с автографи. С по-големите пък, които завършват средното си образование, ще се проведат консултации за професионалната им ориентация.

За втората основна група бенефициенти на благотворителната кампания на партия ГЕРБ в Мъглиж – възрастните хора, са предвидени профилактични прегледи. Те започват утре в Дневен център “Зорница” – Мъглиж. Ще бъдат извършвани от много добри професионалисти – български лекари със специалности ендокринология, офталмология, неврология, кардиология и съдова хирургия в лицето на доц. Лазаров. Прегледите ще се извършват всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца до края на август или до средата на септември, като идеята на общинското ръководство на ПП ГЕРБ в община Мъглиж е да бъдат прегледани около 600 човека.

Община Мъглиж няма общинска болница, разполага само с филиал на Центъра за Спешна медицинска помощ, затова тази инициатива ще допринесе за подобряване на здравния статус на населението, като ще бъдат преглеждани и здравно неосигурени лица. Бенефициенти ще са членовете на всички пенсионерски клубове в общината, както и хората от Дневен център “Зорница”.

За младите хора като отделна целева група са новите спортни центрове в Мъглиж и селата Ягода и Тулово, които на 15 юли ще бъдат открити с демонстративни футболни срещи между отбори от региона и страната.

Грижата за най-маргинализираните слоеве от населението в община Мъглиж ще се изрази в ранен скрининг на носителите на белодробна туберкулоза. Профилактично ще бъдат прегледани между 250 и 400 души, като ще им бъде направена рентгенова снимка и консултация с пневмофтизиатър, с цел ранно откриване и ранно лечение на туберкулозата, която е изключително социално заболяване.

И не на последно място – “С грижа за бизнеса в община Мъглиж” стартира инициатива, която вече е факт – всяка сряда, а скоро ще стане и два пъти седмично – от експерти на партия ГЕРБ се приемат хора, които искат да участват по различни европейски програми. “Ще направим всичко възможно да помогнем на тези хора с опит, с умения, със знания, за да участват по европейските програми и да повярват, че европейските пари не са недостижими и при упоритост и познаване на наредбите и ранкинга всеки би могъл да се докосне до тях” – увери общинският председател на ПП ГЕРБ.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн