Проф. Иван Станков, АБВ: Трябва да опростим административните процедури за земеделските производители

STZAGORA.NET
*
“Трябва да опростим административните процедури за земеделските производители. Бюрокрацията в България е тежка, голяма, тя е нещо, с което продължаваме да се борим. Необходимо е по-просто, по-ясно и конкретно да решаваме нещата.” Това заяви по време на форум, посветен на развитието на земеделието, проф. Иван Станков, депутат от ПГ на АБВ и зам.-председател на парламентарната комисия по земеделието и храните.

Според проф. Станков приоритетно усилията на държавата в момента са насочени и към преодоляване на проблемите, възникващи около експлоатацията на земите, определени като пасища и мери. По думите му страната ни е на предпоследно място в Европа по натовареност на тези територии, а причините за това са много, но въпреки това преодолими. „Оказа се, че 60% от пасищата са раздадени на хора, които не отглеждат животни, но с изискването да ги поддържат в добро състояние. Тези пасища, мери и ливади е необходимо да отидат при реалните животновъди“ – посочи той.

В земеделския сектор се обмислят и мерки за стимулиране на зърно- и зеленчукопроизводството, обясни още Станков. Той бе категоричен, че решенията за бъдещето на отрасъла се съобразяват със заявените от производителите позиции и се вземат в пълна координация между Народното събрание и Земеделското министерство.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн