Вземат кръв на преференциални цени по случай Международния ден на хората със синдром на Даун

STZAGORA.NET
*
На 21 март 2015 г. (събота) е Международният ден на хората със Синдром на Даун. Датата 21.03 не е случайна – тя символизира наличието на трета хромозома в 21-вата хромозомна двойка, откъдето произлиза и другото наименование на Синдрома – Тризомия 21. Вече 10 години на тази дата в цял свят се организират събития, които имат за цел да повишат обществената информираност за Синдрома на Даун и да допринесат за подкрепата и защитата на правата на живеещите с него.

По този повод НМ Дженомикс, съвместно с Lifecodexx, Германия организират вземане на кръв за Пренатест (пакет Пренатест 1 – Синдром на Даун) в няколко града напреференциални цени.

Пренатест е Неинвазивен Пренатален Тест, който дава възможност още от 9-та седмица на бременността да се получи информация относно наличието или отсъствието на аномалии в плода (Синдроми на Даун, Патау, Едуардс, Търнър, Клайнфелтер, свръхмъж и свръхжена), без риск за майката или бебето. Този тест допринася личните решения и планирането на бъдещето на семейството да бъдат правени отговорно и информирано. Важно е в такава ситуация семействата да бъдат запознати с тези синдроми и съществуването с тях, за да може да се постигне по-добър живот и толерантност към хората с тези заболявания.

Вземането на кръв ще се извърши на 21 март 2015 г. ( събота) в град Стара Загора – лаборатория Бодимед, ул. „Васил Левски“ 54, 9.00 – 12.00 ч.

Резултатите от теста се получават за 10 работни дни (вариант Стандарт).

НМ Дженомикс и немската лаборатория Lifecodeхх предоставят 25% намаление от цената за едноплодна и многоплодна бременност, за да направят Пренатест, в този ден, възможно най-достъпен на българските семействата.

Посочената цена включва пълно обслужване – вземане на кръв, специализиран сет за анализ на фетално ДНК, транспорт на кръвната проба, изработване на изследването за тризомия 21 (Синдром на Даун), определяне на пола на бебето, връщане на резултат, изготвяне на персонална генетична консултация, предоставяне на резултата и становището на посочен от пациента специалист.

За даване на кръвна проба в рамките на кампанията е необходимо предварително записване на час при НМ Дженомикс ( официален представител на Пренатест за България) до 20.03.2015 г. на тел. +359 2 865 01 06 илиoffice@prenatest.bg.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн