Ситуацията в Старозагорска област се нормализира след дъждовете

STZAGORA.NEТ
*
След обилните дъждове и снеговалежи в Старозагорска област ситуацията днес постепенно започва да се нормализира, съобщиха от администрацията на Областния управител. Вчера без ток останаха над 10 села в областта, но в повечето от тях вече електричеството е пуснато. В момента ток няма в селата Главан, Помощник, Васил Левски, Бащино и Столетово. По информация на EVN до края на деня електрозахранването в тези села ще бъде възстановено.

На територията на областта към момента няма затворени пътища. Проходите Шипка и Хаинбоаз са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри и обработени. В кв. „Кантона” в Раднево от покачване на подпочвени води са наводнени мазета на къщи.

В язовир „Копринка” има 99 млн. куб.м вода. Притокът в язовира е 16 куб.м/сек. Общо от язовира се изпускат 28 куб.м/сек. Свободният обем на язовира е 42 млн. куб.м вода. Няма никаква опасност от преливане.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн