Подстанция „Гълъбово“ – отново наводнена

STZAGORA.NEТ
*
Вследствие на обилни валежи и изпускане на язовири, нивото на река Сазлийка, която пресича Гълъбово, отново е критично високо след наводнението в първите дни на декември 2014 г. Дигата прелива на 3 места, а се скъса в началото на вечерта в района на подстанция Гълъбово. Пробивът е около 2 метра. Извършва се насипване, за да се защитят близките къщи.

Подстанця „Гълъбово“ в момента е наводнена, но на място има аварийни екипи, които изпомпват водата. В Гълъбово към 22.00 часа в неделя има ток, освен в една малка част от града, в района на автобусния ДАП. В селата на изток от Гълъбово от Обручище до Главан, вероятно ще са без ток тази вечер, но в останалите – Великово, Разделна, Априлово, Мусачево и кв. „Митьо Станев“ ток има. Захранването с ток на Гълъбово е от Стара Загора.
#fevv



Напишете коментар


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. Авторите запазват авторските си права върху статиите, като носят пълна отговорност за съдържанието им. Издателят получава неограничени права да предлага и разпространява изданието с публикуваните статии. Издателят не носи отговорност, ако авторите са причинили вреда на трети лица.
Powered by уеб дизайн