Хубчев след победата: “Благодарен съм на момчетата!”

STZAGORA.NET

*

“Започнахме мача с много голямо желание за победа. В този смисъл съм страшно благодарен на тези момчета, че осъзнаха колко важен за нас е този мач като клуб и като отбор и го показаха на терена. Лично аз се притеснявах да не натежат краката повече, да стане малко повече напрежението, но първото полувреме имахме и късмет благодарение на отбора да вкараме два бързи гола. След това изиграхме второто полувреме от тактическа гледна точка доста добре – изчакахме нашите моменти, вкарахме трети гол и след него мача просто се доигра. Най-важното за мен е че показахме невероятно желание от първата минута” – каза Хубчев. (Видео от пресконференцията – тук >>>.)

“Гледам най-вече нашия отбор. Играем на добро ниво. Това коментирам с момчетата – за кратко време изиграхме три мача на доста високо ниво, бих добавил към тях и този мач. Имам предвид двубоя с “Гурник” (Забже) и двата мача с “Лудогорец” за Купата. Сега четвърти мач – така трябва да продължаваме – да държим това ниво и да се опитваме с всички средства и начини да го вдигаме нивото. Начините за мен са ясни – повече тренировки” – допълни той.

“Зафиров получи контузия. През седмицата имаше проблеми, би една или две инжекции. Не ме питайте каква е точно контузията му и дали ще му позволи да играе срещу ЦСКА. Много е рано. Помолих доктора да намери начин ако може още утре да направи магнитен резонанс, за да видим положението” – обясни специалистът.

“Няколко пъти обясняваме. Имаме задача и аз и футболистите. Първото, което трябва да направим, е да влезем в шестицата. Оттам нататък ще търсим това, което казвате, но мисля, че е малко рано. Аз имам един разговор с футболистите на тази тема, но е ясно, че минимумът е влизане в първата шестица. Вече ме попитаха някои колеги за това дали сме сигурни. Не сме сигурни – така го казвам и така го чувствам. Не сме сигурни за първата шестица и аз, и треньорският щаб няма да позволим на никой да се отпусне и за секунда, докато на практика не станем част от шестицата” – сподели треньорът и спортен директор на “Берое”.

“Казвал съм много пъти – радостното е, че имаме положения. Дай Боже така да продължаваме. В този ред на мисли ще кажа за Костов. Тук чувам някакви неща, че момчето не могло да вкара една-две ситуации. Ще дойде момент, в който той ще вкара най-важния гол за “Берое”. Сигурен съм. Ако така продължава да тренира и да се отнася… няма значение, че има 2-3 положения изпуснати. Радостното и голямото, което ме интересува мен е, че създаваме тези положения. Със сигурност имате предвид и Жуниор Мапуку. Искам нещо друго да ви кажа – вярно – не вкара няколко положения, но това е един от най-силните му мачове като полезност за отбора. Преди 3-4 месеца ние не можехме да си помислим, че той ще бяга толкова и ще се бори толкова. Мен това ме интересува” – обясни Хубчев.

На въпрос относно инициираната от някои фенове подписка да се даде шанс на Алберто Лоузейро да се завърне в отбора след проведено лечение от 1 година и 10 месеца в Португалия, Хубчев отговори: “Информацията е повърхността и не знам доколко е вярна, но ако Лоузейро наистина е готов и това е желанието на хората – ще се върне. Нали проектът “Берое” е за хората и за феновете. Щом те имат желание да имаме този футболист в отбора.”

Още по темата:
С 3:0 срещу „Локомотив“ Пд „Берое“ направи важна крачка по пътя към първата шестица
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн