Търсят място за паркинг на НАП – Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с директора на Офиса на НАП в Стара Загора Георги Йорданов. По време на срещата стана ясно, че старозагорският офис продължава да е сред първите в страната по изпълнение на плана за приходите. Г-н Йорданов обясни още, че институцията, която ръководи, е много напред в сравнение с другите в страната по отношение на електронните услуги. Те са около 100, а все по-малко стават гражданите, които подават документи на ръка.

Като проблем в работата Георги Йорданов посочи липсата на паркинг пред данъчния офис. Има възможност да бъде обособен такъв на терен, който е собственост на военното министерство, но той трябва да бъде прехвърлен на Общината. Инж. Ранов изрази съгласие, че проблемът трябва да бъде решен, за да се осигури по-лесен достъп на хората до сградата на НАП, и обеща съдействие за по-бързо придвижване на процедурите.

* * *

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес и с директора на Териториалното поделение на НОИ – Стара Загора Димитър Щерев. Инж. Ранов се запозна със структурните промени, които в момента се осъществяват в институцията и с проблемите, които тя има.

Както и останалите областни поделения в страната, така и старозагорското регистрира повишаване на обезщетенията за трудови злополуки и на тези при заболяване.

В момента НОИ-Стара Загора работи по въвеждането на електронни болнични листове. Предстои и сключването на договорите за тази година по програмата за отдих и рехабилитация ПРО. Леко намаление на размерите на обезщетенията за безработни отчита НОИ в Старозагорска област.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн