Петър Хубчев след мача с “Лудогорец”: “Отборът е добре, но имаме още върху какво да работим”

STZAGORA.NEТ
“Мисля, че изиграхме тактически много правилно двубоя. Трудно в България ще се намери отбор, който да се надиграва с “Лудогорец” чисто футболно. Ние тактически подходихме много добре и изиграхме добре мача. Важно е, че отборът като цяло се представи на ниво. Това е, което искаме да виждаме, което се стремим да правим и искаме да правим. Нямаме хора, които да решат определена ситуация или определен мач. Разчитаме само и единствено на отбора. Аз в подготовка в 2-3 мача и сега видях много силен колектив” – коментира мача Хубчев.

“Върху много неща трябва да работим. На този етап отборът е добре, но има много неща, които искаме да подобряваме. Няма да е логично, ако ви кажа, че всичко е окей и сме си свършили работата. Ние трябва повече да тренираме и да работим. Има много неща, които можем и трябва да подобряваме” – допълни той.

“Имаше два момента, които можеха да окажат не влияние, но… Ние знаехме, че ако всичко е както трябва тактически, ще имаме тези моменти и ако можем да ги използваме, ще постигнем и по-добър резултат. Това са тези моменти – с удара на Елиаш, който мина близо до гредата и положението на Костов накрая. Когато противникът е добре прибран в собствената половина, рискът от такива контраатаки и такива положения е много голям. И ние се надявахме на тях – имахме ги. За съжаление не успяхме да ги вкараме, но следващият път може би” – каза още наставникът.

На въпрос дали е доволен от първия мач на новото попълнение Валдемар Боровский Хубчев отвърна: “Не съм съвсем доволен. Мисля, че може и повече.”

“Съжаляваме, че не вкарахме още един гол, но от друга страна чувството на радост и удовлетворение е много по-голямо. Все пак бием отбор, който, бих казал, е с класи над останалите отбори. От пейката като се ръководи мачът се вижда, че играем срещу добър отбор. Самият резултат какъвто и да е, е добър. Разбира се, че щеше да е по-добре 2:0 или 3:1, но все пак е някакво удовлетворение за момчетата” – обясни Хубчев.

“По въпроса Стивън Петков ви моля да не питате мен. Може би Футболният съюз знае най-добре каква е ситуацията. Ние просто питаме и се надяваме на някакъв конкретен отговор какво трябва и можем да направим, дали можем да направим нещо. Аз не знам нищо. Футболният съюз знае. За съжаление питаме на няколко места и отговорите са некатегорични. Надяваме се това момче да получи втори шанс. Със сигурност е направил някаква грешка. Не знам доколко голяма е била тя. Според неговите думи – не много. Може би е трябвало да реагира по друг начин момчето. На 19 години е и заслужава шанс. Той тренира много старателно и ако имаме възможност, без да нарушаваме правилата на Футболния съюз, бихме го оставили при нас” – внесе яснота старши треньорът.

Хубчев завърши с разяснение на ситуацията около Савио Нсереко: “Проблемите при него са само и единствено с документите. Той пасна чисто футболно, одобрен е от отбора и се надяваме неговите мениджъри и хората от клуба да помогнат и в следващите няколко дни да имаме също яснота за него.

Източник: beroe.bg
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн