Нов зелен лазер в Медицински комплекс “Берое” – Стара Загора

STZAGORA.NEТ
Медицински комплекс “Берое” вече е университетска база за обучение и специализация на студенти и млади лекари.

Това стана възможно, след като болницата бе акредитирана от Министерство на здравеопазването с най-високата оценка ”Отличен” за цялостна медицинска дейност за период от 5 години. Основна задача на лечебното заведение е да се предоставят добри условия за работа и достойно възнаграждение на младите ни медици, за да се спре тенденцията те да напускат страната.

В началото на годината Медицински комплекс “Берое” закупи и уникален за България зелен лазер, производство на американската фирма AMS, който е предназначен за отстраняване на уголемена простата. Излъчваната светлина е със специфична дължина на вълната (532 нанометра), която си взаимодейства с хемоглобина в тъканта на уголемената простата и по този начин по безкръвния път я „изпарява”.

Снимка bestdoctors.bg

Технологията на работа на лазера е уникална не само у нас, но и в световен мащаб, като манипулацията е абсолютно безкръвна и пациентите се връщат към нормален начин на живот още в рамките на 24 часа след операцията.

Методът е изключително удачен за пациентите със сърдечни операции – изкуствени клапи, съдови протези и такива с поставени коронарни стентове, тъй като не се налага спиране на противосъсирващите средства.

В момента екипът на урологичното отделение завършва обучението си за работа с новия лазер и се очаква съвсем скоро да започне работа.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн