332 са сключените договори по оперативните програми в област Стара Загора

STZAGORA.NET


ОИЦ – Стара Загора съобщи днес текущи данни по изпълнението на оператвините програми в област Стара Загора. Към 15.01.2015 г. по данни от Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България реално изплатените средства по опертивните програми е 76,34%, а сключените договори в България са 11 765.

В област Стара Загора към същия период сключените договори по оперативните програми са 332, а договорените средства за областта по програмите са 501 348 286 лева.

„Времето до края на 2015 година е изключително важен период за страната за успешно приключване на проектите и повишаване на процента усвоени средства по оперативните програми“ – споделиха експертите от Областния център.


Координаторите за Стара Загора Борислав Иванов и Звезделина Шишкова към Агенцията за социално подпомагане представиха дейностите по проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище“, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“. Проектът се изпълнява в 28 области на страната от октомври 2011 до август 2015 година, като стойността му е 4 825 285,00 лева. Целта на проекта е създаване на повече социален капитал, партньорства и мрежи, оптимизиране на системата за социално включване и социална закрила. В рамките на проекта е изготвено и публикувано на сайта на Агенция за социално подпомагане “Ръководство за планиране на набор от необходими услуги на областно ниво” и “Каталог на действащите социални услуги по области и общини”.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн