Георги Андонов се завърна в “Берое”

STZAGORA.NEТ

*
Георги Андонов е поредното ново попълнение в зимната пауза. Сърцатият футболист отново ще защитава беройската фланелка, след като днес подписа своя договор със “зелените”. Той се завръща в Стара Загора след 6-месечен престой в турския “Денизлиспор”, съобщи beroe.bg. Андонов бе продаден от “Берое” на турците в началото на август 2014 година. Там той записа 5 мача и отбеляза един гол, но счупване на крака го извади от сметките от октомври до края на есенния дял. Преди няколко дни Андонов и “Денизлиспор” се разбраха да прекратят договора по взаимно съгласие и “Берое” веднага се свърза с футболиста, който се прибра в Стара Загора със “зелените” след лагера в Турция. След направени медицински тестове бе решено Андонов да бъде привлечен.

През миналия сезон Георги Андонов бе голмайстор за „Берое“ с 13 попадения. Общо със зелената фланелка има 92 мача в „А“ група и 35 гола, както и 13 мача за Купата и 6 попадения. Двукратен носител е на Купата на България с „Берое“ (2010 и 2013 г.) и еднократен на Суперкупата на страната (2013 г.).

Георги Андонов е юноша на „Ботев“ (Пловдив). Роден е на 28 юни 1983 г. Висок е 180 см, тежи 78 кг. В „А“ група се подвизава от сезон 2002/03. Тогава с фланелката на родния си клуб той записа 21 мача в елита. Година по-късно на него бе разчитано в 16 срещи, в които той отбеляза 3 гола. През сезон 2005/06 Андонов се разписа 4 пъти в 29 мача за Ботев.

Той бе забелязан от „Черно море“ и подписа с отбора в началото на сезон 2006/07. През първия си сезон във Варна той вкара 1 гол, а игра в 22 срещи. Същият брой мачове записа и през сезон 2007/08 и вкара 2 попадения. През последвалата година Андонов игра през есента в „Черно море“, но тъй като не се разчиташе много на него бе преотстъпен на „Ботев“ (Пловдив). Общо за сезона с двата отбора Андонов изигра 18 мача, като в 12 от тях започна като титуляр. Андонов помогна на „Ботев“ да остане в елита, като вкара две попадения за „канарчетата“ – срещу „Сливен 2000″ (Сливен) и „Вихрен“ (Сандански) в директния сблъсък за спасяване.

През лятото на 2009 г. Георги Андонов подписа договор за 1 година с „Берое“, който изтече на 30 юни 2010 г. Въпреки спечелената Купа на България и предстоящото участие в Лига Европа, Андонов напусна „Берое“ в посока „Черноморец“ (Бургас). Причина за това стана нестабилната финансова ситуация. Последваха го още 7 от основните футболисти на отбора.

През сезона му в „Берое“ Андонов стана голмайстор на тима с 11 попадения, феновете го избраха за най-добър играч на ноември, а в класацията за играч на есенния полсуезон той попадна на второ място зад национала Иво Иванов.

През сезон 2009/2010 Андонов записа 14 мача в първенството и два за Купата на страната с екипа на „Черноморец“ и 3 гола – срещу „Светкавица“, „Славия“ и „Черно море“. През следващия сезон той записа 29 срещи за „Черноморец“ в различните турнири и вкара 3 гола в първенството – при победата над „Левски“ с 2:1, равенството с „Академик“ 1:1 и равенството с „Пирин“ 1:1. За Купата Андонов вкара два гола в мача със „Славия“, завършил 4:4.

Година и половина след като напусна „Берое“, той се завърна под Аязмото, където спечели и втора Купа на България и Суперкупата на страната с отбора.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн