Митрополит Галактион освети с богоявленска вода сградата на oбщинската администрация в Гълъбово

STZAGORA.NEТ



Днес, в навечерието на Новолетие, Негово Високопреосвещенство старозагорският Митрополит Галактион освети сградата на община Гълъбово. Владиката извърши освещаването в съслужение с отец Михаил Михайлов – секретар на старозагорската Митрополия, Архимандрит Трендафил и Отец Валерий от Гълъбово.

Официално сградата на Общината бе открита на 29 декември 2010 г. и тогава бе извършен само тържествен водосвет.

Затова днес, по покана на Кмета на Община Гълъбово Николай Тонев, Владиката извърши един от най-светлите богоявленски ритуали в църквата – за здраве и благополучие.

На освещаването присъстваха още Янка Петрова – Председател на Общинския съвет в Гълъбово, и заместник-кметовете инж. Пламен Бараков и г-н Димитър Василев.

След освещаването стана ясно, че в най-скоро време ще бъде направена първа копка за изграждането на нов православен храм в с. Мъдрец и на параклис в с. Априлово, както и ще бъде осветена църквата на Балабановия площад в Гълъбово. Храмът в с. Обручище ще бъде ремонтиран със средства, осигурени от Старозагорската Митрополия.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн