Казанлък: Вандализъм в парк „Розариум“

STZAGORA.NEТ


В нощта срещу вторник (13 януари) в казанлъшкия парк „Розариум“ е бил счупен един от изводите на водоскоците във фонтана, намиращ се в центъра на парка. Непосредствено до водното съоръжение има мраморен елемент с три осветителни тела, като едното от тях също е счупено.

От видеокамерата, която е насочена към тази част от парка, ще бъдe установен извършителят на деянието, но от първоначалния оглед твърде вероятно е изводът на водоскока да е счупен от скейтбордист, който е упражнявал своето майсторство по идеално гладката мраморна повърхност на дъното на фонтана.

От Община Казанлък са взети незабавни мерки за възстановяване на унищожената част на съоръжението.

Община Казанлък призовава гражданите за бдителност към такива нарушения и сигнализиране органите на реда, ако са свидетели на действия, водещи до унищожаване на обществената собственост.

Парк „Розариум“ и парк „Тюлбето“ бяха основно реконструирани по проект на Община Казанлък на стойност близо 5 млн. лева. Напълно обновеният „Розариум“ бе официално открит на 20 септември. Паркът ежедневно се посещава от десетки деца, ученици, млади и възрастни казанлъчани, като се превърна в едно от най-любимите места за забавление и отдих на жителите на града. За да го има всичко това и да се ползва от всички хора, е необходимо да милеем за всяко кътче от парка, да го пазим и да бъдем непримирими към тези, които се отнасят безотговорно към съоръженията и нанасят поражения, призовават от Общината.


#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн