Спасителният център на “Зелени Балкани” среща старозагорци с атрактивна птица в Мол “Галерия” тази неделя

STZAGORA.NET

“Зелени Балкани”, Спасителният център за диви животни и Мол “Галерия” ви канят на една незабравима среща с дивата природа!

Очакваме ви на 21 декември (неделя) в Мол “Галерия” – Стара Загора, от 16 часа, срещу фитнес “Атлетик” на ниво 2.

Ще имате уникалната възможност да докоснете дива птица, в лицето на осояда Осо. Той е една от птиците на Центъра с трайни увреждания, които за съжаление не могат да бъдат върнати в природата, но са с ново призвание – да участват в образователни кампании, като дават възможност на малки и големи да се докоснат до красотата на дивите птици!

Осо ще присъства лично, заедно със своя обучител Дарън Уийкс, на благотворителния щанд на “Зелени Балкани”.

Ще имате възможност да се снимате с тях, както и да научите повече за защитените видове и дейностите за тяхното опазване.

Вземете и децата си, за да ги научим от малки защо е важно да опазват дивите животни и природата!

Елате и се насладете на незабравими мигове, които няма къде другаде да изживеете! Очакваме ви! – се казва в посланието на Спасителния център към старозагорци.

P.S. Според българското законодателство отглеждането и показването на публични места на животни от защитени – диви видове е забранено, освен с изрично разрешително на Министерството на околната среда и водите. По тази причина това е един от малкото случаи,когато може да видите от близо един осояд… при това в мола.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн