Задействана е резервна схема на електрозахранване за Община Гълъбово

STZAGORA.NEТ
Oбстановката с електрозахранването в Община Гълъбово, област Стара Загора, остава аварийна предвид изключeната на 4 декември 2014 г. поради наводнение подстанция “Гълъбово”, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). За да подсигури алтернативно захранване, EVN България осигури на 5 декември 2014 г. резервна схема за гр. Гълъбово и селата в района, съгласувано с Кризисния щаб към област Стара Загора. Електрозахранването за гр. Гълъбово беше възстановено на 6 декември, а за засегнатите села – вечерта на 7 декември, като и към момента това се извършва по резервна схема поради изключената подстанция на ЕСО, съобщиха от дружеството.

Предвид аварийната обстановка с електрозахранването в общината EVN България призовава гражданите от община Гълъбово да използват максимално ефективно електроенергията, за да не се претоварва резервната схема на мрежата и съответно да не се стигне до цялостно изключване. Всички дейности по ситуацията с електрозахранването на засегнатата община се обсъждат и съгласуват с националния кризисен щаб.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн