Ева Паунова: Електронното управление ще спести средства и време на данъкоплатеца

STZAGORA.NET
“Няма как да живеем в Дигитална Европа, докато администрациите ни не са съобразени с развитието на информационните технологии. Трябва да можем да използваме обществените услуги със същата лекота, с която днес използваме онлайн банкирането. Електронното управление ни предлага възможност за изграждането на нови пазари и ще спести средства, време и енергия на данъкоплатеца”. Това заяви българският депутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова в дебата относно единния цифров пазар със заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип с по време на третия ден от ноемврийската пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Според Ева Паунова в Европа имаме нужда от справедлив пазарен рефер, който да осигури равнопоставеност за всички играчи в Единния цифров пазар, без да се стреми да създава законодателство само за дадени участници. Тя призова Европейския парламент да спазва поетия ангажимент относно мрежовата неутралност чрез приемането на законодателство, което да позволи на интернет да бъде основен двигател на конкурентоспособността, икономическия растеж, социалното развитие и иновациите.

Ева Паунова определи премахването на таксите за роуминг като революционна стъпка, без която Единният цифров пазар няма да бъде завършен. Тя изрази увереността си, че правителствата на страните-членки ще работят заедно с потребителите в посока премахването на роуминга в реални срокове. Заместник-председателят на ЕК и комисар за Единния цифров пазар Ансип също изрази надежда, че страните-членки ще обединят усилия при създаването на общоевропейски пазар за телекомуникационните услуги.

Цифровият единен пазар е една от най-обещаващите и изпълнени с предизвикателства области на напредък, с потенциал за печалби от повишаване на ефективността в размер на 260 милиарда евро годишно. Неговото завършване е основен приоритет на Ева Паунова в работата й в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите на ЕП.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн