Европейският парламент потвърди участието на Ивайло Калфин в групата Монти

STZAGORA.NEТ
Съветът на председателите на парламентарни групи в Европейския парламент, ръководен от неговия председател Мартин Шулц, потвърди представителите на ЕП в Групата на високо равнище по собствените ресурси в европейския бюджет, ръководена от бившия италиански премиер Марио Монти. Представители на европейския парламент за пълния мандат на групата ще бъдат Ален Ламасур – (ЕНП – Франция), евродепутат, бивш министър и председател на Комисията по бюджети в ЕП, Ивайло Калфин (Социалисти и демократи-България), бивш зам.-председател на Комисията по бюджети на ЕП и преговарящ по бюджетната рамка 2014-2020 и Ги Верховщат – (Либерали – Белгия), председател на Парламентарната група на АЛДЕ и бивш министър-председател на Белгия.

Групата Монти беше създадена като резултат от преговорите за бюджетната рамка 2014-2020 и има за цел да обсъди и предложи варианти за по-добро финансиране на бюджета на ЕС, като той стане по-автономен и по-малко зависим от вноските от националните бюджети. Така европейските политики могат да се развиват по-предвидимо и стабилно, без да се утежнява допълнително данъчната тежест на гражданите.

Групата Монти се състои от 10 души – освен председателя – по трима представители на Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия. След проведените избори за ЕП, представителите на тази институция и тримата комисари имаха нужда от препотвърждаване на мандата.

Групата Монти трябва да излезе с междинен доклад до края на 2014 г. и с окончателно становище – през 2017 година. Следващото заседание на Групата на високо равнище Монти е утре, на 15 октомври, в Брюксел.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн