Стара Загора ще бъде домакин на конкурса „Класика и съвременност 2014“

STZAGORA.NEТ
От 15 до 17 октомври 2014 г. Стара Загора ще бъде домакин на Осмия международен клавирен конкурс „ Класика и съвременност“, организиран от НУМСИ „Хр. Морфова“, Община Стара Загора и Фондация „Млади музикални таланти“. Участие са заявили млади пианисти от България, Турция и Р.Корея в 4 възрастови групи.

Международното жури е съставено от изтъкнати изпълнители и педагози с председател акад.проф. Атанас Куртев и членове проф. Ростислав Йовчев, проф. Маркус Праузе (Австрия), проф, Су Джа Парк и проф. Но Джи Йонг (Р.Корея).

Конкурсните прослушвания започват на 15 октомври (сряда) в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и са открити за публика.

Връчването на наградите и Концерта на лауреатите ще бъде на 17 октомври (петък) от 17.00 ч в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

От 19 часа в Държавна опера ще се състои Тържествено закриване на конкурса „Класика и съвременност“ 2014 с концерт на журито и оркестъра на Старозагорска опера – диригент Здравко Лазаров.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн