Казанлък: Оръжейницата „Арсенал“ празнува днес 90-годишнината си

STZAGORA.NEТ

90 години от установяването на оръжейната фабрика в Казанлък и 136 години оръжейно производство празнува днес най-голямото казанлъшко предприятие „Арсенал“ АД. Празникът бе богат на събития и настроение, съизмерими със значимостта на „Арсенал“ в българската икономика и в индустрията на Казанлък.

Изпълнителният директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев подчерта, че в момента дружеството е във възход, че никога през последните години не се е развивало толкова динамично напред, както сега, че за близките 2.5-3 години има осигурена толкова много работа, че се налага назначаването на още 1200 работници и специалисти. Инж. Ибушев сподели всичко, което ръководството е направило за подобряване стандарта на всички работещи тук – увеличени са заплатите на инженерно-техническия състав средно с 20%, столовата и кухнята са изцяло ремонтирани и модернизирани, възстановени са ваучерите за работниците и служителите. Всичко, направено в сферата на социалната политика в дружеството, няма аналог в друга фирма в България.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова приветства арсеналци, като подчерта мястото и значението на най-мащабното казанлъшко предприятие за икономиката и промишлеността не само за града, за региона, но и в национален мащаб. „Арсенал“ АД е емблема на Казанлък, каза кметът, със изключителен принос в развитието на града. Дружеството осигурява заетост на поколения казанлъчани, създава потомствени работници и специалисти, съхранява традициите и внедрява иновативни технологии, развива нови производства, разширява своите пазари.

„Арсенал“ АД прави социална политика, която във времето на кризи е истински феномен за България, сподели кметът. 99 деца, разделени в 4 групи, посещават фирмената детска градина „Буратино“. Осигуряването на добри условия за отглеждане на децата на работниците и служителите и днес са една от важните задачи на ръководството на „Арсенал”. Показателно за голямата грижа към подрастващото поколение е и развиването на детско-юношеската футболна школа към дружеството. От една година „Арсенал“ АД подкрепя футболен отбор „Розова долина“. От дълги години фирмата има свой фолклорен танцов ансамбъл „Арсенал“. „За всичко това, свързано с бъдещето на Казанлък – децата и младите хора, аз изказвам личната си благодарност като кмет на община Казанлък“, сподели пред присъстващите Галина Стоянова.

Тя отдели специално внимание на общинските съветници от групата „Експерти за Казанлък“ в работата на Общински съвет – Казанлък, чието ядро се състои от ръководния екип на „Арсенал“ АД. „Експерти за Казанлък“ подхождат с висок професионализъм и отговорност при решаването на важни въпроси, стоящи пред Община Казанлък. Те предлагат и редица инициативи, свързани с инфраструктурата, с облагородяването на града и населените места, с осигуряване стабилността и просперитета на община Казанлък и нейните жители. Доброто сътрудничество между Община Казанлък и съветниците от „Експерти за Казанлък“ дава много добри резултати и е пример за партньорство и взаимодействие в местната власт, подчерта още кметът Галина Стоянова. В заключение тя каза: „Искам още веднъж да подчертая, че „Арсенал” АД не само е най-голямото предприятие на територията на общината. То е емблема на нашата индустрия, на развитието на машиностроенето и специалното производство, на иновациите, на професионализма и креативността на целия екип. Пожелавам на работниците, служителите и ръководството на дружеството здраве, увереност и самочувствие.“

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи на изпълнителния директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев Паметен плакет на община Казанлък и символа на града – маслодайна роза, красиво инкрустирана в планински кристал.

А настроението, което и без това бе приповдигнато и празнично, бе подсилено от изпълненията на Руслан Мъйнов, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, ансамбъл „Арсенал“, танцьорите от „Киара-Н“ и децата от ЦДГ „Буратино“.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн